Rijkaard: Bu galibiyet bizim için başlangıç oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Eskişehirspor galibiyetine çok sevindiklerini belirterek, ''Bu galibiyet bizim için başlangıç oldu. Artık

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Eskişehirspor galibiyetine çok sevindiklerini belirterek, ''Bu galibiyet bizim için başlangıç oldu. Artık bunun devamını getirmek istiyoruz'' dedi.

Rijkaard, 3–1 galip geldikleri Eskişehirspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Futbolcuların morallerinin düzelmesi için bu galibiyete ihtiyaçları bulunduğunu, bunu da aldıklarını için çok mutlu olduklarını kaydeden Rijkaard: "Bugünkü galibiyetimizin önemi çok fazlaydı. Bir başlangıç oldu. Futbolcuların ve taraftarın ihtiyacı olan morali kazandık. Bu galibiyetin devamını getirmek istiyoruz. Bugün Eskişehirspor bize bir gol hediye etti. Bunu kullanmamız gerekiyordu. Baros da bunu kullandı." diye konuştu.

"25. dakikaya kadar takım halinde en azından iyi pas yapmaya başladık." diyen Rjikaard, şöyle devam etti: "Ondan sonra da korku sarmış gibi oldu. İkinci golü yakalamak için bir cesaretimiz yoktu. Bu da Eskişehirspor'un daha güçlü gelmesine neden oldu. Eskişehirspor golü buldu. Seyirci baskısı da bizim zorlanmamıza neden oldu. Devre arası bizi rahatlattı. Galatasaray'ın takım halinde başarılı olması beni çok mutlu etti. İlk yarıya göre ikinci yarı çok daha iyiydik. Galibiyetten dolayı takımı tebrik ediyorum.''

ÇALIMBAY: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise Galatasaray maçını kaybettiklerini için çok üzgün olduklarını dile getirdi. Bu karşılaşmanın Galatasaray ve Eskişehirspor için önemli olduğunu, ancak sahalarında yaptıkları maçın avantajını kullanamadıklarını vurgulayan Çalımbay şöyle konuştu: "Bu zamana kadar Galatasaray ile yaptığımız maçlardan 3'ünü kazandık, 1 kez berabere kaldık. Başarılı bir grafiğimiz vardı. Bugün daha iyi olacağını düşünüyordum. Galatasaray ve Konyaspor maçlarına maalesef yenik başladık. Yine çok basit goller yedik. Çözemediğimiz en büyük sorunumuz bu. Bugün de aynısı oldu. Girdiğimiz pozisyonları iyi değerlendiremedik. Bu maçta birkaç arkadaştan çok büyük şeyler bekliyorduk. Maalesef o arkadaşlardan istediğimiz şekilde yararlanamadık. Bu kadar basit goller yenirse mağlubiyet normal. Çünkü karşındaki takım ne olursa olsun, yorgun da olsa Galatasaray çok tecrübeli bir takım. Bugünkü maçı da tecrübesiyle kazandı."

"Bütün çabamıza rağmen özellikle ikinci golden sonra istediğimiz şeyleri yapamadık." ifadesini kullanan Çalımbay; "Oyuncu değişikliği yaparak, tempoyu artırmak istedik. O da istediğimiz gibi olmadı. Bu zor durumları aşacağız. Göreve geldiğimizde daha da zor günlerimiz vardı. Tek üzüldüğümüz şey; geçen seneki gibi dirençli bir takım olamadık. En büyük eksiğimiz iki stoperdi. Sezon başında iki stoper almamız gerekiyordu. İnşallah Bursaspor maçında iyi bir çıkış yakalayacağız.'' şeklinde konuştu.

Eskişehirli Alper Potik ise Galatasaray maçına iyi hazırlandıklarını ve galibiyet için saha çıktıklarını ifade ederek, "Ama maalesef başaramadık. İyi oynayamadık. Sonuçta mağlup olduk. Galibiyeti kaçırdığımız için üzgünüz. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız" diye konuştu.

Galatasaraylı Servet ise haftadır süren şansızlığı Eskişehirspor karşısında kırdıklarını ve galibiyetle tanıştıklarını kaydederek, "Üzerimizde bir şansızlık vardı. Güzel oynuyorduk ama sonuca ulaşamıyorduk. Nihayet bugün bu şansızlığı üzerimizden atarak galibiyetle tanıştık. Çok mutluyuz. Bu çıkışımızı sürdürmek istiyoruz." dedi.