Sivas Protokolü Esnafın Sorunlarını Yerinde İnceledi

Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve beraberindekiler, esnafları ziyaret ederek sorunları ve sıkıntıları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Sivas Protokolü Esnafın Sorunlarını Yerinde İnceledi
Sivas protokolü sırasıyla; Toptan Sebze Hali, Keresteciler sitesi, 4 Eylül Küçük Sanayi sitesi, 4 Eylül sanayi sitesi cami inşaatı ve son olarak da Galericiler Sitesini gezerek esnafların sorunlarını yerinde tespit ettiler. Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, İl Müftüsü Yusuf Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse ile birlikte çeşitli ziyaret ve incelemeler yaptılar.
İlk önce Toptan Sebze Hali esnafını ziyaret eden Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, işyerlerini tek tek ziyaret ederek esnaflara hayırlı işler diledi. Sabah kahvaltısını da sebze halinde yapan Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, daha sonra Keresteciler sitesini ziyaret etti. Keresteciler ve Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı Yasin Yaman tarafından karşılanan Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, burada keresteci esnafının sorunlarını dinledi. Keresteciler ve Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı Yasin Yaman, bölgeye mobese kurulmasını, çevre düzenlemesinin yapılmasını ve güvenlik noktasında sıkıntı yaşandığını, orta refüjler konusunda sıkıntı olduğunu belirtti.
Daha sonra 4 Eylül Küçük Sanayi sitesini de gezen Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, Tesviyeciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil'den bilgi aldıktan sonra burada faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti. Oda Başkanı Hakan Demirgil, esnafın bazı sıkıntıları olduğunu belirterek çözümü için vali ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten destek istedi.
Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, daha sonra yapımı devam eden 4 Eylül Sanayi Sitesi cami inşatını gezerek başkan Muzaffer Gezgin'den bilgi aldı. Vali Ali Kolat ve beraberindekilerin son durağı Galericiler Sitesi oldu. Galericiler sitesini ziyaret eden Sivas protokolü, esnafları ziyaret ettikten sonra sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Site esnafları yaşadıkları sorunlara değinerek çözüm bulunması için destek istediler.
Yapılan ziyaretlerin sonunda esnafların belediye ve diğer kurumlardan talepleri için gerekli çalışmaların yapılacağı ifade edildi.