Maaşını Alamayan Emekli'nin İmdadına Vali Yetişti

Aydın Devlet Hastanesi'nde yatan 85 yaşındaki Hüseyin Baygün, 5 gündür emekli maaşını alamayınca cep telefonundan ulaştığı Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un yardımcıyla emekli maaşını aldı.

Maaşını Alamayan Emekli'nin İmdadına Vali Yetişti
Edinilen bilgiye göre, Aydın Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü'nde bel rahatsızlığı nedeniyle yatan 85 yaşındaki Hüseyin Baygün, 28 Haziran tarihinde PTT'den alması gereken emekli maaşını, hastanede olması nedeniyle alamadı. Maaşını almak için Aydın PTT'ye yazı gönderen Baygün, masrafları alınarak, maaşının hastaneye postalanmasını istedi. Bu istediği reddedilen Baygün, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğüne başvurdu. Oradan da kendisine 'Bankaya hesap açarak, noterden vekalet verdiği kişinin parayı bankadan çekebileceği' yanıtı verildi.
Bunun üzerine aradan geçen beş günün ardından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u cep telefonundan ulaşan Baygün, Vali Coş'un verdiği talimatla, PTT görevlisinin hastaneye getirdiği 581 TL maaşına kavuştu.
Baygün, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'e giderek, oradaki özel bir hastanede belinden ameliyat olacağını, o yüzden emekli maaşına ihtiyacı olduğunu ifade ederek, ''Maaşımı çekmek için ne yaptıysam olmadı. En sonunda Vali bey aklıma geldi. Sabah aradım kendisini. Benim ismimi aldı, aradığım numaranın bana ait olup olmadığını sordu. Ardından da öğlen PTT görevlisi maaşımı getirdi. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.
Hastaneye gelen Aydın PTT Müdürü Adem Pehlivan ise 65 yaş üstünde olup da maaşını PTT'den alan herkesin maaşını 2121212'yi arayarak bilgi vermeleri durumunda, bulundukları yere götürdüklerini ve imza karşılığı teslim ettiklerini belirtti.