AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak: Hayır kampanyaları ciddiyetsiz

Referandum için 'evet' kampanyası yürüten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Memur- Sen İzmir Şubesi'ni ziyaret etti. Anayasa değişikliği hakkında

Referandum için 'evet' kampanyası yürüten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Memur- Sen İzmir Şubesi'ni ziyaret etti. Anayasa değişikliği hakkında sendika yöneticilerini bilgilendiren Kabak, 'hayır' kampanyalarının ciddiyetsiz olduğunu dile getirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, sendika ziyaretlerini Memur- Sen İzmir Şubesi ile sürdürdü. Kabak, muhalefetin 'hayır' mitinglerinde anayasa değişikliğinin maddelerine söz söyleyemediklerini, etrafında gezindiklerini söyledi. Kabak, "Muhalefet 'bu değişiklikte kayısı, fındık çay sorunu çözülecek mi' diyor. İzmir'e gediklerinde de 'üzüm ve incir sorunu çözülecek mi' diyecekler. Adeta yemek kitabına çevirdiler, işi gırgıra vurdular. Öyle şeyler duyuyorum ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne gitmiş 'anayasada Fenerbahçe'nin Avrupa Kupası alacağı yazıyor mu? Hayır. O zaman hayır' demiş. Cimbom'un Kadıköy'de Fener'i yeneceği yazıyor mu? Hayır. O zaman hayır' demiş. Mizah yeteneği güçlü halkımız bunları konuşuyor. Ciddiyetten uzaklar onlar adına üzülüyoruz. Biz ciddi insanlarız." dedi.

Memur- Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, toplu sözleşmeye ve toplumsal sözleşmeye 'evet' diyeceklerini fakat anayasa paketindeki değişikleri yeterli bulmadıklarını belirtti. Demokratikleşmenin önünde ne kadar engel varsa hepsinin kaldırılmasından yana olduklarını savunan Şenocak, "Bundan dolayı, 1960 ve 1980 ihtilallerinin gerekçesini oluşturan, demokrasinin yolunu tıkayan 35. maddenin topyekûn kaldırılmasını istiyoruz. Siyasi partiler samimi ise TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde yapılacak değişiklikle yetinilmemeli, TBMM İç Tüzüğü de yeni ve demokratik bir anlayışla ele alınmalıdır." diye konuştu.

Şenocak sözlerine şöyle devam etti: "YÖK yerini, koordinasyon görevi görecek yeni bir kuruma bırakmalıdır. Milli Güvenlik Kurulu'nun yapısı, yetkileri ve Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin iç tehdit bölümü tamamen demokratik değerlere göre yeniden düzenlenmelidir. Batı ülkelerinde olduğu gibi Genelkurmay Başkanlığı Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmalıdır. Demokrasinin önündeki bu ve benzeri engellerin kaldırılmasına yönelik bir demokratikleşme paketi hazırlanırsa Memur-Sen olarak, bu paketi sonuna kadar destekleriz ve arkasında oluruz."

Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin 50 yıllık demokrasi serüveninde yeni bir fırsat olacağını söyleyen Şenocak, "Değişiklik milletimiz için ise milat olacak. Darbelerin anayasasından milletin anayasasına geçilecek. Bu kritik dönemeçte Memur-Sen olarak bizler evet diyecek, haklı gerekçelerimizi durmaksızın anlatacağız." ifadelerini kulllandı.