Minikler Okçuluk Zafer Kupası Şampiyonası Sona Erdi

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine düzenlenen "Minikler Okçuluk Zafer Kupası Şampiyonası" 6 Türkiye rekorunun kırılması ile sona erdi.

Gelibolu Okçuluk Poligonunda 27 Ağustos tarihinde 21 hakem nezaretinde başlayan şampiyonada 303 sporcu hem rakipleriyle, hem de aşırı sıcaklarla mücadele etti. İlk gün sıralama atışlarından sonra, ikinci günde elemeler yapılırken, son günde sporcular altın madalya için ok attı. Hem ferdi, hem de takım yarışmalarında altın madalya için yarışan sporcular, son günde 6 kez Türkiye rekoru kırdı.
Son gün yapılan yarışmalar sonunda dereceye giren sporcular işi şu şekilde belirlendi:
Klasik Yay Minik Bayanlar:
1. Ekin Yiğit (Antalya)
2. Bilge Çoskun (Kayseri)
3. Özge İdil Özgüçlü (İzmir)
Klasik Yay Minik Erkekler:
1. Kütay Aydın (Antalya)
2. Muhammed Fatih İlhan
3.Doğan İşler (İzmir)
Klasik yay Süper Minik Erkekler:
1.İsmail Anıl Akpınar (Ankara)
2.Batur Ecer (Antalya)
3.Onur Sukatar (İzmir)

Klasik Yay Süper Minik Erkekler kategorisinde İsmail Anıl Akpınar eleme turlarında 118 puan alarak Türkiye rekorunu kırdı.
Klasik Yay Süper Minik Bayanlarda ise Gelibolu Yarımada Spor Kulübü'nden Didar Özinal birincilik kürsüsüne çıkarken, tek mesafede ilk turda 338, ikinci turda ise toplam 342, toplamda 680 puanla Türkiye rekorunu da kırdı. Eleme turlarında ise önce 116 daha sonra da 118 puanla Türkiye Rekorunun sahibi oldu.
Makaralı Yay Minik Bayanlar:
1. Nurdan Karaoğlu (Kocaeli)
2.Seray Dönmez (Mersin)
3.Tuğce Solakça (Kayseri)
Makaralı Yay Minik Bayanlar kategorisinde Nurdan Karaoğlu, Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.
Makaralı Yay Minik Erkeler:
1. Berke Döne (Muğla)
2. Çağan Ozan Gürlen (Gelibolu)
3. Halis Özan Ünal (İstanbul)
Makaralı Yay Minik Bayanlar:
1.Melek Kuş (Mersin)
2. İdil Bayar İstanbul
3. Buse Başak Haney
Makaralı Yay Süper Minik Erkekler:
1. Alperen Bakar (Aksaray)
2. Vehbihan Utku Benli (İstanbul)
3. Bahadır Can (İstanbul)
Minikler Zafer Kupası Takım Atışlarında ise Klasik Yay Minik Bayanlarda Antalya birinci, İzmir ikinci ve Kayseri de üçüncü oldu. Klasik Yay Minik Erkeklerde ise Antalya Okçuluk İhtisas birinci olurken, Antalya Bölge ikinci, Ankara Okçuluk İhtisas Kulübü de üçüncü oldu. Klasik yay Süper Minik Bayanlarda ise Takım birinciliğini Kayseri elde ederken, İzmir Bölge ikinci, Sakarya Bölge de üçüncü oldu. Klasik Yay Süper Minik Erkekler Takım kategorisinde de Ankara Okçuluk İhtisas Kulübü birinci, İzmir Bölge
ikinci, Antalya Okçuluk İhtisas da üçüncü oldu.
Yarışmadan sonra bir açıklama yapan Okçulık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Milli Takımlar Sorumlusu olan Hakan Çakıroğlu, 5. kez Gelibolu'nun ev sahipliğini yaptığı Zafer Kupası yarışmalarını başarı ile tamamladıklarını belirterek, "Bu sıcaklarda sporcularımız çok iyi yarıştılar. Bu yarışmadan 6 Türkiye rekoru çıktı. Biride bizim Gelibolulu sporcumuzun olması bizi gururlandırdı. Bu yarışma her yıl daha da gelişerek yapılacak" dedi.
Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, 2. Kolordu Komutanı Rahip Akbaş, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 18.Mekanize Tugay Komutanı Ferhat Özgen, Gelibolu İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üstün, Çanakkale Gençlik ve spor Müdürü Doğan Anşin, Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Yavaş ve Okçuluk Federasyon Yönetim Kurul Üyesi, Milli Takımlar Sorumlusu Hakan Çakıroğlu verdi.