Hollanda'da Pakistan için toplanan yardım 17 milyon Euro'yu aştı

Sel felaketiyle sarsılan Pakistan için Hollanda'da sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan yardım paraları, 17 milyon Euro'yu geçti. Hollanda Bir

Sel felaketiyle sarsılan Pakistan için Hollanda'da sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan yardım paraları, 17 milyon Euro'yu geçti. Hollanda Birlikte Çalışan Yardım Kuruluşları Birliği (SHO), kampanyalar çerçevesinde 17 milyon 357 bin Euro yardım toplandığını açıkladı. Birlik, bu yardımların başta tıbbi bakım, barınma, su ve yemek ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacağını kaydetti. Birlik çalışanları yardımların artarak devam etmesi çağrılarını yinelerken, Pakistan'da ki felaketin oldukça büyük olduğunu ve bir ülkenin yalnız başına bu felaketten altından kalkmasının son derece zor olduğuna dikkat çektiler.

Hollanda halkı, Giro 555 aracılığı ile Pakistan sel mağdurları için şimdiye kadar 17 milyon Euro'dan fazla yardımda bulundu. Hollanda'da Pakistan için yardımda rehber olan Birlikte Çalışan Yardım Kuruluşları Birliği yardım kampanyasının bu kadar artmasında radyo, televizyon yayınlarının etkili olduğunu söyledi. SHO organizesiyle toplanan yardımlar; tıbbi bakım, barınma, su ve yemek ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak.

Diğer taraftan Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii Cuma namazlarında duaların ardından bu haftada maddi yardım amaçlı para kampanyası başlattı. Başkan Hikmet Tikici, bu yardımların ramazan ayı sonuna değin devam edeceğini bu yardımın Ramazan ayı sonunda Hollanda'nın Pakistan Lahey Büyükelçisine basının huzurunda teslim edileceğini açıkladı.

Tikici "Bizler Hollanda'da sıcak yataklarımızda karnımız tok yatar iken Pakistanlı can kardeşlerimizin sular içinde evsiz barksız aç susuz bir şekilde olmaları bizleri gerçekten rahatsız etti. Onların acıları bizim acımızdır. Acılar paylaştıkça azalır. Bu amaçla Hollanda halkının yardımlarının da 17 milyon Euro'yu aşması bizi de son derece memnun ve motive etti." açıklamasında bulundu.