Başbakan Erdoğan'dan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e 'Romanlar' İle İlgili Gönderme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'dan geçtiğimiz hafta kovulan Romanlara sahip çıkarak, "Son dönemde Fransa'dan binlerce Roman yerlerinden edildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'dan geçtiğimiz hafta kovulan Romanlara sahip çıkarak, "Son dönemde Fransa'dan binlerce Roman yerlerinden edildi. Hani Avrupa ülkesiydiniz? Biz ise İstanbul'da Romanların yaşam kalitelerinin iyileşmesi için bazı çalışmalar yapıyoruz. Günü geldiğinde Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi oraya götüreceğiz. Orada bir fasıl yaparız'' dedi.
Başbakan Erdoğan AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftara, Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ile bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve sanatçılar katıldı.
Yemekteki konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'yı eleştiren Erdoğan, "Bu ülke Fransa değildir. Fransa, insanoğluna Fransızdır. Biz, Fransa değiliz. İnsanlara gönülden bağlıyız. Son dönemde Fransa'da binlerce Roman yerlerinden edildi. Hani Avrupa ülkesiydiniz? Biz ise İstanbul'da Romanların yaşam kalitelerinin iyileşmesi için bazı çalışmalar yapıyoruz. Günü geldiğinde Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi oraya götüreceğiz. Orada bir fasıl yaparız'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, anayasa değişikliği ile aynı zamanda kadın ve çocuk haklarının güvence altına alınmasına, memurlara toplu sözleşme hakkı tanınmasına ''evet'' dediklerini anlatarak, memur ve işçilerin çalışanlar başlığı altında birleştirilmesi önerisini kaydetti. Erdoğan, ''Bütün sene biz, sözleşmelerle mi uğraşacağız'' dedi. Erdoğan, 12 Eylül'de yapılacak referanduma sayılı günler kaldığına işaret ederek, parti teşkilatından ''bu süreci el ele vererek iyi değerlendirmelerini'' istedi.
''Bizim derdimiz bağcıyla değil, üzümü milletimizle yemek'' diye konuşan Erdoğan, teşkilatından milletin birliği ve beraberliği için referanduma kadar çok çalışmalarını istedi.
Konuşmasının ardından Erdoğan'a, Ankara Mobilyacılar Odası tarafından ahşap portresi hediye edildi. Erdoğan, daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beşir Atalay, Cemil Çiçek ve Salih Kapusuz ile özel bir görüşme yaptı.