Bakan Yıldırım, 'Önce Chek In Sonra Chek Up' Kampanyasının Tanıtımına Katıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "İstanbul'un Avrupa yakası için 60 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanı projemiz zaten var, çalışmaları devam ediyor" dedi.

Bakan Yıldırım, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ve Port Clinic tarafından ortaklaşa düzenlenen "Önce Chek In, Sonra Chek Up" kampanyasının tanıtımına katıldı. Atatürk Havalimanı'ndaki programda Bakan Yıldırım, her ay iç hatlarda uçan 50 yolcuya ücretsiz check-up hizmetinin ilk talihlileri Gıyasettin Sönmez ile Erol Özulu'ya check-up kartlarını verdi. Tanıtım toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in İstanbul'a bir
havalimanı daha gerektiği şeklindeki açıklamasıyla ilgili, "Onların söylemesine gerek yok. THY kendi işine herkes kendi işine baksın. Biz havaalanlarıyla ilgili gerekli planlamaları yapıyoruz. Göreve geldiğimizde havaalanları kapasitesi 48 milyondu şu anda 119 milyon. Eğer 48 milyonda bıraksaydık, 86 milyon yolcuyu nasıl taşıyacaktık. Önemli olan bu kapasiteyi dengeli kullanmaktır" dedi.
Bakan Yıldırım, "Atatürk Havalimanı'nda 05-23 pisti (sabıkalı pist) nasıldı ne hale geldi. 18-36 pistinde de hızlı taksi çıkış yolları yapılıyor. Ayrıca 'hava seyr-ü sefer' yönetiminde de radikal değişikliklere gidiyoruz. Bu değişikliklerle birlikte iniş ve kalkışlar daha seri hale gelecek. Ama bunları yapmakla işimiz bitmiyor" diye konuştu.
İstanbul'un Avrupa yakasına çok daha büyük bir havalimanı yapacaklarını söyleyen Binali Yıldırım, "İstanbul'un Avrupa yakası için 60 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanı projemiz zaten var, çalışmaları devam ediyor. Detayları DHMİ Genel Müdürümüz daha sonra açıklayacak. Askeri meydanın sivil meydana eklenmesi konusundaki teknik detay çalışmalarının da sürüyor" dedi.