Vali Yaman: Türk milleti 30 Ağustos'ta zorlukların üstesinden gelebileceğini göstermiştir

Giresun Valisi Mustafa Yaman, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk milletinin zorlukların üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biri oldu

Giresun Valisi Mustafa Yaman, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk milletinin zorlukların üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi. Yaman, "Bu zafer; Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını da perçinlemiştir." dedi.

Mustafa Yaman, 30 Ağustos Zafer Bayramı medeniyle yayımladığı mesajında, 30 Ağustos tarihinin, Türk milleti ve dünya için özel ve derin bir anlama sahip olduğuna dikkat çekti.

Birinci dünya savaşı sonrası, Anadolu topraklarını işgal etmeye kalkanlara karşı verilen istiklal Savaşı'nın, 30 Ağustos tarihi itibariyle, Türk milletinin kesin zaferiyle son bulduğunu aktaran Vali Yaman, "30 Ağustos zaferinin yokluk ve yoksulluk şartlarına rağmen nasıl bir destanî mücadele ile kazanıldığına tarih ve dünya şahittir. Dönemin sömürgeci devletleri zenginliklerine, üstün savaş teknolojilerine rağmen, Milletimizin karar, azim ve iradesi karşısında yenilmişlerdir. Yirminci yüzyıla işgal altında giren milletler, Türk milletinin imanla, inançla verdiği İstiklal Savaşı'na ve onun kesin zaferine şahit olmuşlar, aynı yoldan giderek bağımsızlıklarını kazanmışlardır. Bu nedenle; 20. yüzyılda sömürgeciliğin son bulmasında 30 Ağustos tarihinin önemli bir yeri, milletimizin de buna önderlik etmek gibi haklı bir gururu vardır." ifadelerini kullandı.

Şehit olma pahasına esaret prangalarını parçalayarak, gelecek nesillerin hür ve bağımsız yaşamasını sağlayan ecdadın fedakârlıklarının, hiçbir dünyevi nimetle kıyaslanmayacak kadar önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Yaman, şunları ifade etti:

"Bu zafer; Türk milletinin zorlukların üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biridir. Bu zafer; Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını da perçinlemiştir. Asırların muhterem mücadeleleri sonucunda kazanılmış olan kutlu vatan toprakları üzerinde, bağımsız ve onurlu bir şekilde var olabilmek için gösterilen üstün çaba, bugün bizim yolumuzu aydınlatan en önemli manevi kaynaklarımız arasındadır."