Sivaslıların iftarında Yazıcıoğlu anıldı

Başkentte yaşayan Sivaslılar, Sivas Kültürel ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin iftarında buluştu. Çok sayıda bürokrat, siyasetçi, iş adamı ve akademis

Başkentte yaşayan Sivaslılar, Sivas Kültürel ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin iftarında buluştu. Çok sayıda bürokrat, siyasetçi, iş adamı ve akademisyenin katıldığı iftar programına Büyük Birlik Partisi Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu damgasını vurdu. Eski dernek başkanı ve şimdiki Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün ev sahipliği yaptığı iftar programı, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Bu yıl 23.'sü düzenlenen iftara başkentteki Sivaslılar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğlu, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, Ankara Defterdarı Şinasi Candan, Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Mustafa Destici, eski milletvekilleri, bakanlar, bürokratlar, akademisyenler, medya temsilcileri ve iş adamları katıldı.

İftar yemeğinin ardından yapılan konuşmalarda hatipler, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anarken, Sivas'a hizmetlerini aktardı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, davetlilere hitabında Sivas'ta yaptıkları projeleri kısaca anlattıktan sonra Ankara'da faaliyet gösteren derneğe herkesin sahip çıkması, yapılan hayır işlerinde geri kalmamasını istedi.

Ürgüp, "Sivas'ımızın gelecek yıllara hazırlanması için imar revizyonu yapıyoruz. İlki 1982 yılında yapılan revizyonun ikincisini 2010'da gerçekleştiriyoruz. Kızılırmak şehrin ortasında kalacak. Sıcak Çermik'te 5 yıldızlı otel yapılacak. Şehirde bunlar yürürken Başkentte bu derneğimiz aracılığıyla yapılan öğrenci yurdumuz ve burs işlerinde geri kalmayalım." şeklinde konuştu.

Sivas Valisi Ali Kolat da şehirde 2. yazını yaşadığını anlatarak, "Sivas geçmişi ve geleceğiyle şehirli. Markalaşmış kültürü var." dedi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ise "Eğer Sivas'ın dışına hiçbir insan taşmasaydı bugün siyasette, bürokraside, sporda Sivaslıları göremezdik. Kalplerimizi, gönüllerimiz birbirine yakın. Türkiye'nin her salonununda böyle düşünceler olursa Edirne'den Hakkari'ye güzel duygular ortaya çıkacaktır." temennisinde bulundu. İftar programı, yarım kalan yurt inşaatına yapılan bağışların ardından sona erdi.