Eroğlu: 5-6 MHP'li belediye başkanı ile görüştüm, 'evet' diyecekler

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 5-6 MHP'li il belediye başkanı ile görüştüğünü ve bu belediye başkanlarının 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'e

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 5-6 MHP'li il belediye başkanı ile görüştüğünü ve bu belediye başkanlarının 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını söyledi.

Afyon'daki İkbal Termal Otel'de basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, halk oylamasında CHP ve MHP'nin tabanında 'evet' oyu kullanacakların olduğunu kaydetti. Bilhassa MHP'nin tabanından ülkücülerin 'evet' diyeceğini savunan Eroğlu, "Ben kaç tane ülkücü kardeşim ile görüştüysem, onların çoğu bana 'Biz partiyi dinlemeyeceğiz ve referandumda evet diyeceğiz' dediler. Zor durumda kalmamak için de isimlerinin açıklanmasını istemiyorlar. En az 5-6 MHP'li il belediye başkanı 'evet' oyu kullanacağını söyledi. Üzerlerinde büyük baskı olduğu için 'evet' oyu kullanacaklarını açıklamayacaklarını söylüyorlar. Bu il başkanları partilerinin neden 'hayır' dediklerini anlayamadıklarını da söylüyorlar. Dolayısıyla biz, vatandaşımıza güveniyoruz" dedi.