Cumhurbaşkanı Gül: Biz dil, din, ırk ayrımı yapmadan herkesin yardımına koşan milletiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kızılay'ın bugün sadece Türkiye'de değil dünya ülkelerinde nerede yardıma ihtiyaç varsa orada bulunduğunu anlatarak, "dil,

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kızılay'ın bugün sadece Türkiye'de değil dünya ülkelerinde nerede yardıma ihtiyaç varsa orada bulunduğunu anlatarak, "dil, din, ırk ayrımı yapmadan herkesin yardımına koşan milletiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de hayırsever işadamı Süleyman Çetinsaya tarafından yaptırılan Türk kızılayı Kayseri Kan Bağış Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Gül, kan merkezinin hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bugün gerçekten Kayseri için onur duyacak ve gurur duyacak bir vesile için buradayız. Her şeyden önce buna sebep olan herkese devletimiz ve milletimiz adına şükranlık sunarım. Kızılay Hilal-i Ahmer olarak fakire muhtara, ihtiyacı olanlara yeri geldiğinde askerimize yardım etmek için kurulan ve bugün Kızılay olarak dünyada takdir gören, ibretle, takdirle faaliyetleri takip edilen, ihtiyaçta 'bize de koş' denilen kuruluş haline geldi.

Kızılay'a emeği geçen herkesi ve özellikle Tekin Küçükali Bey'e teşekkür ederim. Kızılay'ı adeta yenilediler ve dünyanın ön önemli yardım kuruluşu haline geldi. Hastane ve doktorlar için bir şey söyleriz. Allah kimseyi muhtaç etmesin ama eksikliğini de göstermesin deriz. Kızılay da böyle. Kimsesizlerin imdadına, kimsenin olmadığı yardıma ihtiyaç duyulduğu anda bize el uzatır."

Pakistan'daki sel felaketine değinen Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle sürdür: "Kızılay Pakistan'dan Haiti'ye kadar dünya genelinde ihtiyaç sahibi olanlara el uzatıyor. Kızılay'a herkesin el uzatması ve yardımcı olması gerekir. Bu da gerçekleşiyor. Pakistan'da yapılan hizmeti unutmuyorlar. Biz dil, din, ırk ayrımı yapmadın herkesin yardımına koşan milletiz. Vaktiyle Pakistanlı insanlar da bize yardıma geldi. O zaman Pakistan, Bangladeş, Hindistan bir bütündü ve Türkiye'ye kurtuluş savaşı mücadelesinde yardımlar geldi. Türkleri seven nadir ve az halklardan birisi Pakistan'dır. Bu dönemde yapılan katkı ve destekler orada ayrı yankı yapıyor."

Kızılay'ın birçok alanda faaliyet gösterdiğini anlatan Gül, "Kan merkezi de faaliyet gösterdiği alanlardan. Hepimiz biliriz. Yakınlarımız, bazen biz, hepimizin kan ihtiyacı oldu. Önemli ameliyatlar olduğunda bunu görmüşüzdür. Radyo televizyonlarda kan çağrısı olurdu. Büyükşehirlerde gitmek ulaşmak zor olurdu. Zengin ve fakir ayırımı yapmadan herkesin ihtiyacıdır. Türkiye'nin, kalkınmış ülkelerdeki gibi sisteme oturtamaması eksikliktir. Türkiye'nin ihtiyacı ortada. Ama karşılama noktasındaki eksiklik de ortada. Bu konuda Türk halkı bu hizmeti gönüllü yapması gerekir. İnançlarımız ve yardımlaşma değerlerimiz noktasında bu sıkıntı olmamalıdır. Demek ki sistemi çok iyi kuramamışız. İnsanlara bize gelip de bilinçlendirmediniz ve anlatmadınız deme hakkı var. Kızılay'ın bu yönde önemli bir gayreti var. Tebrik ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Abudllah Gül, işadamı Süleyman Çetinsaya'nın ihtiyaca uygun bir projeyi yaparak verdiğini belirterek, "Burasına dışarıdan bakılınca 5 yıldızlı otel ya da özel bir şirketin merkezi gibi. Bu önemli ve kendisine teşekkür ederiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kızılay Kan Merkezini yaptıran işadamı Süleyman Çetinsaya ile işadamı Hacı Boydak'a plaket verdi. Daha sonra merkezin açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapıldı.