Bostaniçi Beldesinde Kadınlara Yönelik Kürtçe Dil Kursu

Van'ın Bostaniçi Belde Belediyesi, kadınlara yönelik Kürtçe dil kursu açtı. Kursa özellikle genç kadınlar ilgi gösteriyor.

Bostaniçi Beldesinde Kadınlara Yönelik Kürtçe Dil Kursu
Bostaniçi Belde Belediyesi, Caritas İtalyan Uluslararası Organizasyon'unun destekleriyle, kadınlara yönelik Kürtçe dil kursu açtı. Kursun ilk gününde verilen derse Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve 20 kadın katıldı. İlk derste anadil ve Kürtçe alfabenin önemi üzerinde duruldu.
Kürtçe dil kurusu projesin önemine değinen proje koordinatörü Sosyolog Rojbin Çetin, "Biliyoruz ki kutsal olan kadın yine diliyle kutsaldır" dedi. Bostaniçi beldesinde çoğunlu göçle gelen vatandaşların oturduğunu dile getiren Çetin, "Yerinden edilmiş belde halkı üzerinde ciddi asimilasyon politikaları uygulanmakta. Bizler de bu yörenin insanı olarak kendi dilimize sahip çıkmak ve onu geleceğe taşımak için, bunu bir sorumluluk olarak görüp o bilinçle bu işe giriştik" şeklinde konuştu.
Kursa daha çok genç kadınların ilgi gösterdiği ifade eden Çetin, amaçlarının asimilasyonu bertaraf ederek, yeni nesli kendi diliyle büyütmek olduğunu söyledi. Bu çalışmanın devamlılığını sağlamak için belediye olarak gereken çabayı göstereceklerini kaydeden Rojbin Çetin, dil gibi hassas konularda yapılan çalışmaların desteklenmesi ve genişletilerek tüm alanlara yayılması gerektiğini vurguladı. Çetin, "Umuyoruz ki bu sadece burayla sınırlı kalmaz. Tüm mahalle, il ve ilçelerde böylesi çalışmalar yürütülür.
Çünkü dil üzerinde çok kirli politikalar yürütülüyor ve unutturulmaya çalışılıyor. Temel amacımız bunun önüne geçmek olmalı" dedi.
Kursun, haftanın 3 günü 2'şer saat olarak verileceği belirtildi.