KTO Başkanı Efe: Bir işadamı olarak oyum; Evet

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde bulunan Körfez Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mustafa Efe, referandumdan evet çıkması durumunda ekonominin daha iyiye gidec

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde bulunan Körfez Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mustafa Efe, referandumdan evet çıkması durumunda ekonominin daha iyiye gideceğini söyledi. Ticaret odası adına açıklama yapmasının doğru olmayacağını belirten Efe, bununla birlikte, "Bir işadamı olarak oyum evet olacak." dedi.

Yargı reformu ve insan haklarında köklü değişiklikler getiren anayasa değişikliği paketinin 12 Êylül 2010'da yapılacak halk oylamasını değerlendiren Efe, referandumda evet çıkması durumunda iyiye giden ekonominin daha da hız kazanacağını söyledi. Referandumda olası bir hayır çıkması durumunda ekonominin düşeceği durumu düşünmek istemediğini belirten Efe, "Referandum da hayır çıkarsa, hükümet etkilenecektir. Dolayısı ile ekonomide de olumsuz sıkıntılar baş gösterir." dedi.

Darbe anayasasını şimdiye kadar birçok hükümetin değiştirmek istediği fakat yapamadığını kaydeden Efe, AK Parti Hükümeti'nin bunu başardığını söyledi. Ekonominin iyiye gittiğini de hatırlatan Efe şöyle konuştu:

"Ekonomi iyiye gidiyor. Büyüme hızı oldukça yüksek. Dünyada ilk 3'lerdeyiz. Evet de çıkar hükümet de çalışmalarına hız verir. Bu da ekonomiye olumlu etkileyecektir. Geçen yıl, 2008'in son aylarında başlayan ekonomik kriz, 2009'u oldukça etkiledi. Şükürler olsun ki 1010 yılında bu krizi atlattık. Atlatmış vaziyetteyiz. Rakamlara baktığımız zaman faizler düştü. Sanayi kapasite kullanım oranı oldukça yükseldi. Kriz öncesi döneme geldi. İşsizlik yüzde 14'lerden yüzde 11'lere düştü. Durum iyiye gidiyor, iyi ve daha da iyiye gidecek."