Yozgat Valisi Şentürk şehit yakınlarına iftar verdi

Yozgat Valisi Necati Şentürk, şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verdi. Yozgat Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesinde düzenlenen iftar yemeğine Va

Yozgat Valisi Necati Şentürk, şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verdi. Yozgat Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesinde düzenlenen iftar yemeğine Vali Necati Şentürk, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Vali Şentürk, yemek sonrası yaptığı konuşmada, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda ettiklerini belirterek, "İşte bu toprakları vatan yapan ve bayraklara kan veren şehitlerimizdir. Asırlardan beri Çanakkale deki ruh ne ise bugün Doğu'da Güneydoğu'da şehit olan Mehmetçiğimizin de sahip olduğu ruh aynı ruhtur. Kurtuluş savaşına baktığımızda 100 binlerce şehidimiz var. Sarıkımış'a bakıyoruz orada da yüz küsür bin vatan evladımız şehit olmuş. Bu uğurda destanlar yazılmıştır. Şehitlik, Allah katında peygamberlikten sonra en büyük mertebedir. Her insana şehitlik mertebesi nasip olmaz. Sizin evlatlarınız şahadet şerbetini içerek, bu büyük makama nail oldular" dedi.

Şehit yakınlarını kendi yakınları olarak gördüğünü ifade eden Vali Şentürk, şöyle konuştu: "Sizler bizlere o şehitlerimizin emanetisiniz. Sizin sıkıntılarınız, sizin sorunlarınız bizim bizim sıkıntımız, bizim sorunlarımızdır. Bu yüzden sizlerin rahatı huzuru bizler için her şeyden önemlidir. Şuanda masalarınızın üzerinde dosya var. Bu dosyalara sıkıntılarınızı ve sorunlarınızı yazarak bizlere iletebilirsiniz. Bizde sorunlarınız varsa en kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışacağız. Bugün sizlerle bu ortamda birlikte olmaktan son derece mutlu oldum."

Konuşmanın ardından şehit yakınları Vali Şentürk ve İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan'a verdikleri iftar yemeğinden dolayı teşekkür ettiler. Yemekten sonra çıkışta şehit yakınlarına İl Müftülüğü tarafından birer Kur'an-ı Kerim hediye edildi.