Türkiye'nin en büyük vakıf üniversitesi Eyüp'te yapılacak

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Türkiye'nin en büyük vakıf üniversitesinin Eyüp'te kurulacağını söyledi.

Açıkhava iftarları ve sahur p

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Türkiye'nin en büyük vakıf üniversitesinin Eyüp'te kurulacağını söyledi.

Açıkhava iftarları ve sahur programlarıyla Eyüplülerle buluşan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, ilçedeki cami imamlarıyla tarihi Ensari Konağı'nda sahurda bir araya geldi. Sahur programına Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, İlçe Müftüsü İsa Gürler ve ilçede görev yapan imamlar katıldı.

Sahurda bir konuşma yapan Başkan İsmail Kavuncu, Türkiye'nin en büyük vakıf üniversitesinin Eyüp'te kurulacağının müjdesini verdi. İlçeye yapılacak yatırımlar konusunda bilgi veren Kavuncu, "Bayramoğlu mevkiine, Alibeyköy'le TEM Otoyolu arasındaki araziye Türkiye'nin en büyük sağlık alanındaki vakıf üniversitesi inşa edilecek. Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Üniversitesi. Sağlık alanında öğrenciler yetiştirecek bu üniversitenin ilçemizde hizmete girmesi çok önemli" dedi.

Eğitim ve spor alanında ilçede yapılacak olan çalışmaları da aktaran Başkan İsmail Kavuncu şunları söyledi: "İl Özel İdaresi ile birlikte yapacağımız Çırçır'daki ilköğretim okulu projemizin temeli yakında atılacak. Ayrıca Osmanlı Parkı yanındaki alana spor tesisi yapacağız. Şu anda ihale aşamasında olan bir diğer yerimiz de Güzeltepe Spor Sahası. Buranın da ihalesi bitmek üzere ve bu tesislerimizden tüm mahalle sakinlerimiz faydalanacak."