Kuşadası'na Denizsden Bir Günde 10 Bin 370 Turist Geldi

Türkiye'nin kruvaziyer başkenti olarak kabul edilen Kuşadası'nda, limana bu sabah 4'ü transatlantik 6 yolcu gemisinin yanaşması yoğunluk yaşanmasına neden oldu

Kuşadası'na Denizsden Bir Günde 10 Bin 370 Turist Geldi
Türkiye'nin kruvaziyer başkenti olarak kabul edilen Kuşadası'nda, limana bu sabah 4'ü transatlantik 6 yolcu gemisinin yanaşması yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Kuşadası Limanı'na denizden bir günde 10 bin 370 turist günübirlik olarak giriş yaptı.
Kuşadası Ege Ports Limanı'na bu gün aynı saat içerisinde Bahama bayraklı ''Navigator Of The Seas'' ve ''Nautica'', Hollanda bayraklı ''Noordam'', Bermuda bayraklı ''Ruby Princess'', Yunanistan bayraklı, ''Calypso'' ve Malta bayraklı ''Arethusa'' gemileri geldi. Limana yanaşan ''Navigator Of The Seas'', ''Noordam'', ''Ruby Princess'' ve ''Nautica'' isimli transatlantiklerin, iskelelerde yer bırakmaması nedeniyle ''Calypso'' isimli Yunanistan bayraklı gemi, Efes Antik Kenti'ne düzenlenecek turlara katılacak yolcularını limana indirdikten sonra açığa çıkarak demirledi. 500 yolcusuyla Kuşadası'na gelen gemi, Kuşadası'nda vakit geçirecek yolcularını daha sonra filikalarla karaya çıkarmak zorunda kaldı.
Kuşadası'na bir saat içerisinde yanaşan bu gemilerle limandan günübirlik olarak giriş yapan 10 bin 370 turistin bir bölümü otobüslerle Efes, Meryemana Evi ve Saint Jean Klisesi'ni ziyarete giderken, bir kısmı da Kuşadası çarşılarında dolaşarak alış veriş yaptı.