Diyarbakır Ve Çevresi Yollarla Örülüyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Seyrantepe Köprülü Kavşağı ve Şanlıurfa yolunu Elazığ yoluna bağlayan çevre yolu çalışmalarını yerinde inceledi

Diyarbakır Ve Çevresi Yollarla Örülüyor
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Seyrantepe Köprülü Kavşağı ve Şanlıurfa yolunu Elazığ yoluna bağlayan çevre yolu çalışmalarını yerinde inceledi. Arzu, ayrıca Diyarbakır-Bingöl karayolunun duble yol inşaatına başlanacağı müjdesini verdi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Fuat Soysal Diyarbakır'da 30 milyon TL'ye mal olacak ve inşaatı önümüzdeki ay bitecek olan Seyrantepe Köprülü Kavşağı'ndaki çalışmaları inceledi. ışıklandırma ve peyzaj çalışması devam eden kavşağa şu ana kadar 24,5 milyon TL harcandığı belirtildi. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da yaptırılan kavşak inşaatının bitirilmesi için ekipler gece-gündüz çalışıyor. Şanlıurfa-Ergani-Silvan ve Mardin yolunun
birleştiği kavşağın tamamen tamamlanmasından sonra daha önce saatte 600 araç geçerken köprülü kavşağın hizmete girmesi ile saatte 2 bin 400 araç geçecek. Kavşak için peyzaj ve aydınlatma hariç olmak üzere toplam 24,5 milyon TL harcanacağını belirten Karayolları 9. Bölge Müdürü Fuat Soysal, kavşağın hizmete girmesiyle şehirlerarası direkt geçişler ve şehir içi ulaşımda büyük rahatlama yaşanacağını belirtti.
Kavşakta ayrıca demiryolları için yaptıkları köprüyü 45 günde bitirdiklerini dile getiren Soysal, köprü inşaatının bitmesinin ardından tren seferlerinin de başladığını söyledi.
Köprülü kavşak inşaatında, halk arasında 'beton asfalt' da denilen bitümlü sıcak karışım kullandıklarını dile getiren Soysal, altgeçit, kavşak ve üstgeçitten oluşan 3 katlı yapıyı Diyarbakır'a kazandırmaktan onur duyduklarını belirtti.
Köprülü kavşağın şehre büyük katkı sağlayacağını belirten AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, köprülü kavşağın Diyarbakır'ın trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını söyledi. Diyarbakır'da yapımına geçen yıl başlanan çevre yolunda da çalışmaların devam ettiğini dile getiren Arzu, yolun yarısının bittiğini ancak diğer yarısında istimlak konusunda bazı sıkıntıların yaşandığını bu sıkıntıların aşılmasının ardından yıl sonunda çevre yolunu Diyarbakırlıların hizmetine sunacaklarını belirtti.
Hükümet olarak yeni yol çalışmalarına devam ettiklerine dikkat çeken Arzu, Diyarbakır-Bingöl duble karayolu inşaatı projesinin tamamlandığının müjdesini vererek inşaata başlanacağını söyledi.