Bilecikli işadamları BİSİAD'ın iftarında buluştu

Bilecik Sanayici ve İş Adamları Derneği (BİSİAD) Bilecikli işadamlarına iftar yemeği verdi.

Pamukçuoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinl

Bilecik Sanayici ve İş Adamları Derneği (BİSİAD) Bilecikli işadamlarına iftar yemeği verdi.

Pamukçuoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Çelik, Eximbank Genel Müdür Vekili Necati Yeniaras, Genel Müdür Yardımcıları Alev Arkan ve Osman Aslan, BİSİAD Başkanı Yusuf Subaşı ve çok sayıda işadamları katıldı.

BİSİAD Başkanı Yusuf Subaşı derneğin 3 yıl önce Bilecik'te ihracat yapan ve potansiyeli olan işadamları ile sanayicileri bir araya toplayarak sıkıntılarını gidermek amacıyla kurulan bir sivil toplum örgütü olduğunu kaydetti. Subaşı, Derneğin TUSKON'A da bağlı olmasının ayrı bir avantaj olduğunu belirterek, "Sanayicilerinizin sıkıntılarını, problemlerini ve yaptıkları yatırımların geri dönüşümünü alabilmeleri için dernek olarak örgütlendik. Böylelikle derneğimiz dünyanın 130 ülkesinde temsil edilmektedir. Bununla ilgili de Eximbank desteklerinden ne kadar, nasıl istifade edebiliriz diye çalışmalarımızı aktarmak ve görüşlerini almak amacıyla Genel Müdür Vekili Necati Yeniaras ile Müdür yardımcılarımızı programımıza davet ettik." dedi.

Subaşı, Pakistan'da yaşanan sel felaketinden dolayı yardıma muhtaç hale gelen insanlara iş adamları olarak yardım etme çağrısında da bulundu.

Vali Akpınar, yaptığı konuşmasında, Bilecik'in sanayi açısından Türkiye'de gelişen bir il olduğunu belirterek her tarafında fabrikaların yükselmeye devam ettiğini kaydetti. Bilecik'in çeşitli sanayi bölgelerine hemen her hafta yeni sanayicilerin gelerek yatırım yapmak için görüşmeler yaptığını ifade eden Vali Akpınar, "İnşallah ilimize yeni fabrikalar kurulacak, yeni gelişmeler olacak." şeklinde konuştu.

Eximbank Genel Müdür Vekili Necati Yeniaras özellikle İstanbul'un Kültür Başkenti ilan edilmesinden sonra İstanbul'daki sanayilerin İstanbul dışındaki illere kaydırılmasının gündeme geldiğini, Bilecik'in de bu illerin başında olması nedeniyle öneminin arttığını vurguladı. Bilecik'in sanayisinin yüksek ihracat potansiyeli ile önem taşıdığına işaret eden Yeniaras, şunları kaydetti: "Türkiye 1980'lerden sonra sanayileşme politikasını değiştirerek ihracata dayalı bir büyüme modelini seçti. bu amaçla da 1987'de Türkiye Eximbank kuruldu. Türkiye Eximbank tamamen misyonu Türkiye ihracatını ve döviz kazandırıcı faaliyetlerini desteklemek, bizim tek işimiz Türkiye ihracatının artırılması dolayısıyla Eximban bünyesinde ihracatı desteklemek için çeşitli programlar uygulamaktayız. Kısa vadeli ihracat kredi programları Türkiye'nin ihraç ürünlerinin vade kompozisyonuna baktığımız zaman kısa vadelidir. Türkiye ihracatı da yıllar itibariyle bu güne kadar kısa vadeli ürünlerin finansını gerektiren bir ihracat kredi modeli olarak karşımıza çıkmıştır. Burada biz 3 aydan başlayıp 24 aya kadar çeşitli vadelerde kullandırdığımız Türk lirası ve döviz kredileri gerek ihracatçımızın ihracata hazırlık amacıyla kullandırdığımız kredilerini teşkil etmekte gerekse işletmelerin işletme sermayesini karşılayacak şekilde kısa vadeli kredi imkanları sunmaktayız. Bu kredileri de bankalar aracılığıyla veya direkt olarak Türk lirası ve döviz olarak kullandırmaktayız."