Kapusuz: Bazı iddialarla 'evet' oyu verecek vatandaşların kafası karıştırılmak isteniyor

AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, hükümetin terör örgütü PKK ile saldırıların durması ko

AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, hükümetin terör örgütü PKK ile saldırıların durması konusunda anlaşma yaptığına ilişkin iddiaları 'tezgah' olarak nitelendirdi. 'Burada bir tezgah var' diyen Kapusuz, terör örgütü ile pazarlık yapmayacaklarını ve bunların, 'evet' oyu verecek vatandaşların kafasını karıştırmak için yapıldığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı Anadolu'da Sabah programına konuk olan Kapusuz terör örgütüyle pazarlık yapmayacaklarına işaret ederek, herkesin doğru atılmış bir adımı engellemek için bir çaba sarf ettiğini ifade etti. Kapusuz sözlerini şöyle sürdürdü: "Kandil kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışıyor. Terör örgütü ateşkes diyor, cinayetlere devam ediyor. Siyasi olarak 'evet' tarafına zarar verecek girişimler yapılıyor. Burada bir tezgâh var. Bu tezgâh üzerinden muhalefet bize saldırıyor. Böyle bir görüntü vererek evet oyu verecek vatandaşların kafasını karıştırmak istiyorlar."

"BDP KENDİ İRADESİNİ KENDİ ELİNDE TUTAMIYOR, BAŞKALARININ SÖZÜNE BAKIYOR"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin taleplerinin kabul edilmesi halinde paketi destekleyebileceklerini açıklamasıyla ilgili Kapusuz, BDP'nin kendi iradesi olmadığını ve başkalarının sözüne baktığını öne sürdü. Kapusuz BDP'ye 'Siz kuş musunuz, deve misiniz?' diye sorarak, "Kuşsanız uçun deveyseniz yük taşıyın. Kuş ve deve arasında bir görüntü vererek bir şey yapılamaz." ifadesini kullandı.

Kapusuz BDP'nin boykot propagandalarının devam ettiğini, diğer taraftan da şartlar öne sürerek pazarlık konusu yapılamayacak konuları gündeme taşıdığını söyledi. Kapusuz, herkesin rotasını doğru çizmesi gerektiğini ifade ederek, AK Parti'nin rotasını milletten aldığının altını çizdi.

'REFERANDUM PARTİLER ÜSTÜ BİR MESELE'

Anayasa değişiklik paketinin AK Parti'nin anayasası olmadığının altını çizen Kapusuz, 12 Eylül'de yapılacak referandumun bir seçim olmadığını söyledi. 'Referandum partiler üstü bir mesele' diyen Kapusuz, kullanılacak oyun sadece 'evet' ve 'hayır' olduğuna işaret etti. Kapusuz, oy pusulansını götererek burada Ak Parti, CHP veya MHP yazmadığını, halkın referandumda tercih oyunu kullanacağını dile getirdi.

Yasakçı bir mantıkla hazırlanan anayasanın Türkiye'ye dar geldiğini söyleyen Kapusuz sözlerine şöyle devam etti: "37 numara büyüklükteki bir anayasa 42 numaraya gelmiş Türkiye'ye uymamaktadır. O günün şartları ile yasakçı bir mantıkla hazırlandığı için Türkiye'yi taşımamaktadır. Referandum seçim atmosferine götürülmek isteniyor. Bu zayıflığın, güçsüzlüğün, tutarsızlığın ve yetersizliğin doğrunun karşısındaki acziyetidir."

AK Parti'nin kapatılmak istendiğini hatırlatan Kapusuz kapatılma sürecine rağmen bu değişiklik paketini oluşturduklarını kaydetti.

"YARGININ REFORMA İHTİYACI VAR"

Yargının görevinin hukuka uygunluğu denetlemek olduğunu kaydeden Kapusuz yargının reforma ihtiyacı olduğuna işaret etti. Kendisi sorun olan bir anayasanın sorun çözemeyeceğini söyleyen Kapusuz sorunları çözmek için yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini vurguladı.

"CHP'Yİ ANLIYORUM, MHP'Yİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM"

Kapusuz, anayasa değişikliğine CHP'nin neden 'hayır' dediğini anladığını, çünkü CHP'nin arka bahçesini kaybetmek istemediğini ileri sürdü.

MHP'yi ise anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Kapusuz, başörtüsü yasağında iki maddelik anayasa değişikliğini beraber yaptıklarını hatırlatarak şöyle devam etti: "Burada da beraber olmalıyız. Ama MHP, CHP'nin yanında yer alıyor. Bunu kamuoyuna nasıl anlatacaklarını bilmiyorum. Gördüğüm kadarıyla da anlatamıyorlar."