Eskişehir Birlik Vakfı'ndan Ramazan konferansları

Eskişehir Birlik Vakfı tarafından organize edilen ve Ramazan boyunca devam edecek Onbir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif Konferansları'ndan ikincisini Pro

Eskişehir Birlik Vakfı tarafından organize edilen ve Ramazan boyunca devam edecek Onbir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif Konferansları'ndan ikincisini Prof. Dr. Ali Akyüz verdi. Birlik Vakfı'nın yeni binasında düzenlenen 'Medeniyet Kurucusu olarak Hz. Muhammed (S.A.V)' başlıklı konferansta Allah'ın kitabı ile Allah'ın resulünün etle tırnak gibi olduğunu belirten Akyüz, Hz. Muhammed'i tanımanın ve öğrenmenin onun izinde yürümeyle olacağını söyledi.

İslam medeniyetinin en belirgin özelliğinin, elinden ve dilinden emin, erdemli insanlar yetiştirmek olduğunu belirten Akyüz, "Hicret esnasında sevgi ve hoşgörü medeniyetinin kurucusu Peygamber Efendimize gelen vahiyle ona şöyle denmesi emredilmiştir: ''Benim çıktığım yerden doğrulukla dürüstlükle çıkmamı sağla. Gireceğim yere de doğrulukla dürüstlükle girmemi sağla." Bu medeniyetin en temel karakteristik özelliği doğruluk dürüstlük ve erdemli insan olma vasfını taşıyacak nesiller yetiştirmektir" ifadelerini kullandı.

"İnancımıza göre şirk en büyük zulümdür" diyen Akyüz, "Zulmün küçüğü ise kişinin elinden ve dilinden başkalarının emin olmaması ve mahlûkata şefkatle muamele edilmemesidir." şeklinde konuştu.

İslam medeniyetinin model kimliğinin Hz Peygamber (s.a.v) olduğunu ifade eden Akyüz, gelecekten de umutlu olduğunu söyleyerek "Hangi çağda olursak olalım bizim tek önderimiz tek rehberimiz odur. Onun örnek hayatı bizim hayatımıza yön vermeli yoksa sonumuz hüsran olur. " şeklinde konuştu.

Birlik Vakfı'nın ramazan konferansları 28 Ağustos Cumartesi günü Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın katılacağı 'Zekat ve Hükümleri' isimli konferansıyla, 4 Ağustos Cumartesi günü ise Prof. Dr. Ömer Faruk Harman'ın katılacağı ' İslam'da ve diğer dinlerde Oruç' isimli konferansıyla Vakfın Odunpazarı'nda bulunan binasında yapılacak.