Çakmak: Okuyan araştıran vatandaşın kararı evet olacaktır

AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, okuyan ve araştıran vatandaşın kararının referandumda evet olacağını söyledi.

AK Parti Nilüfer İlçe Ba

AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, okuyan ve araştıran vatandaşın kararının referandumda evet olacağını söyledi.

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlara iftar verdi. İftarda konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, vatandaşın demokratik reflekslerini göstermesi gerektiğini söyledi. Referandumun seçim olmadığına dikkat çeken Çakmak, mevcut anayasanın 15 kez değiştiğini ve dengesinin bozulduğunu ifade etti. Çakmak, şöyle konuştu: "Türkiye yarım asırdan beri AB'ye girmeye çalışıyor. Bu anayasa ile AB'ye girmemiz mümkün değil. AB üyesi olan ülkelerde hukuk herkese eşit bir şekilde işliyor. Benim vatandaşım ile Avrupalı arasında bir fark yok. Bu standartlara ulaşmak benim vatandaşımın da hakkıdır."

Yargının kendisini meclisin yerine koyduğunu ifade eden Çakmak, Referandumda oylamaya sunulacak anayasa değişiklik paketinin geçmesi durumunda herkesin kendi işini yapacağını belirtti. Vatandaşın okuyarak, araştırarak referandumda demokratik refleksini göstermesi gerektiğini söyleyen Çakmak, "Zaten okuyan ve araştıran vatandaşın kararı evet olacaktır." dedi.

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, referanduma kadar Nilüfer'de sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacaklarını, vatandaşa elde edecekleri kazanımları anlatacaklarını dile getirdi.