Manavgat İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde 8 bin kişi istihdam edilecek

Manavgat Tekne, Model Yapım İşleri Kooperatifi Başkanı Ramazan Taş, turizm şehrine yapılacak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'yle bölgenin yat ve marin

Manavgat Tekne, Model Yapım İşleri Kooperatifi Başkanı Ramazan Taş, turizm şehrine yapılacak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'yle bölgenin yat ve marina yapımında marka olacağını söyledi.

İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin yaklaşık 500 dönümlük alana kurulacağını belirten Ramazan Taş, projenin hayata geçirilmesiyle bölgede 8 bin insanın istihdam edileceğini kaydetti. Manavgat'a yapılacak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Dr. Şükrü Vural ve ilgili kurumlarla birlikte yerinde inceleme yaptıkları bilgisini veren Taş, Bakan Ergün'ün her türlü desteği vereceğini söylemesinin Manavgat halkını mutlu ettiğini kaydetti.

Taş, "İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin yapılmasıyla birlikte Manavgat'ın yat yapımında dünyada marka olacağını inanıyorum. 500 dönüm üzerine kurulacak alanda lüks yat ve marina imalatı yapılacak. Avrupalı ve Arap zenginler lüks yatlarını Türkiye'de yaptırmak istiyor. Bu neden Manavgat'ta olmasın. Hedefimiz lüks yat imal ederek yıllık Manavgat'a 2 milyar dolar girdi sağlamak. Zengin işadamlarının yatlarının yapımını yerinde görmek için bile Manavgat'a gezmeye gelmesi bile ekonomik canlılık oluşturur. En önemlisi de 8 bin kişinin istihdam edilmiş olacak." diye konuştu.

Öte yandan aynı zamanda Manavgat Botçular Derneği Başkanı olduğunu da hatırlatan Taş, ağustos ayı başından itibaren bot turlarına karşı turistlerin ilgisinin azaldığını belirtti. Bölgedeki otellerin ağustos ayında yüzde 96 oranında dolu olmasına rağmen bunun botçulara yansımadığını belirten Taş, turistlerin her şey dahil sistemiyle tatile geldikleri için otel dışına fazla çıkmadıklarını ifade etti. Sezon başında Nevruz ve Paskalya Bayramı tatiliyle başlayan İran ve Orta Avrupalı turist hareketliliğinin temmuz ortalarında azaldığını belirten Taş, bölgede bot turlarını cazip hale getirmek için turizm seyahat acenteleriyle çalışma yaptıklarını dile getirdi. Taş, 2010 yılında 75 bin turisti Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.