Kılıçdaroğlu Kırklareli'nde Başbakan'a yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırklareli'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

12 Eylül'de yapılacak anayas

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırklareli'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandum oylaması 'hayır' mitingleri kapsamında İstanbul'dan karayolu ile Kırklareli'ne gelen Kılıçdaroğlu, Dingiloğlu Meydanı'nda halka hitap etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bölücülük yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın eline pergel-cetvel alarak insanların kafatasını ölçtüğünü belirtti. Bu kafa ile 21. yüzyılda Türkiye'nin yönetildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, bu anayasanın topluma hayır getirmeyeceğini savundu. Recep Bey'in ezberini bozduklarını kaydeden CHP lideri, "İnşallah seçimlerde düzenini de bozacağız. İnsanlıktan anlıyorsa Recep Bey, insanları hor görmekten vazgeçsin. Çiftçiye ne diyordu, al ananı git diyordu. Sonra ne diyordu, efendim daha ağırını söyleyeceğim ama terbiyem müsaade etmiyor. Sevsinler senin terbiyeni, terbiyen buysa. Başbakan külhanbeyi tavrı ile al ananı git diyor. Kırklareli'den Trakya'dan söylüyorum. 12 Eylül'de sandığa gidip anamızı babamızı kardeşimizi, komşumuzu alacağız. Recep Bey'e hak ettiği cevabı vereceğiz. Onlar ülkenin rantını paylaşıp besleniyorlar. Sorunlar sizde, rant onlarda. Sorunlar sizde, onlar köşeyi döndü. Buna izin vermeyeceğiz. Biz efsane liderimiz Ecevit'in dediği gibi ne ezilen, ne ezen, insanca hakça bir düzen istiyoruz." açıklamasını yaptı.

12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği maddelerinden birisinin ekonomik ve sosyal konsey olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Bunun yasası var. Buna göre üç ayda bir toplanması lazım. Ama üç ay geçti, 6 ay geçti, 1 yıl, 2 yıl geçti, 3 yıla yaklaştı. Ekonomik sosyal ve konsey toplanmadı. Anayasa koyup sonra mı toplayacaksın. Anayasa mı engel toplanmaya. Yasayı uygulamayan adam anayasayı mı uygular. Bunların gerçek yüzü bu milleti kandıracaklar. Kafanın değişmesi lazım, önce yasa değil kafa değişmesi lazım." dedi.

Anayasa değişikliği paketinin çiftçilere, emeklilere, esnafa, sanayiciye, sanatçılara bir şey getirmediğini savunan CHP Genel Başkanı, seçimlerde "Evet derseniz Recep Bey kurtulacak, hayır derseniz demokrasi kurtulacak. Recep Bey düzeninde telefonlar dinleniyor, insanlara baskı yapılıyor, insanlar aç kalır, yoksulluk kurumsallaşır, herkes yoksullaşır. Recep Beyler zenginleşir." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, yargının siyasallaşmaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "27 Mayıs'ta Menderes ve arkadaşları asıldı, 1970 yılında Deniz Gezmiş, arkadaşları, 1980'de 16 yaşında çocuğun yaşını büyütüp idam ettiler. Siyasi mahkemelerden topluma hayır gelmez. O gün için birileri alkışlar, sonra haksızlıkları görürüz. Onun için yargı siyasallaşmanın izin vermememiz lazım. Hakim koltuğunda otururken arkasında adalet mülkün temelidir yazar, oradaki mülk Recep Bey'in mülkü değil, oradaki mülk devlet demektir adalet devlet demektir."