Bakan Yılmaz: Taşa toprağa değil, insana yatırım önemli

Bölge ziyaretlerini sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, insana yatırımın önemine vurgu yaparak, "Taşa toprağa değil insana yatırım önemli." dedi.

Bölge ziyaretlerini sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, insana yatırımın önemine vurgu yaparak, "Taşa toprağa değil insana yatırım önemli." dedi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerini kapsayan ziyaretlerinin son gününde Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği'nde brifing aldı. Bakan Yılmaz Kars'tan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, önemli tarihi geçmişi bulunan bu bölgede tarım ve hayvancılık, turizm ve ticaret alanlarında yatırımlarının olacağını söyledi.

Devlet Bakanı Cevret Yılmaz'ın başkanlık ettiği Serhat Kalkınma Ajansı brifing salonundaki toplantıya, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Vali Vekili Muhammed Lütfi Kotan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve ajans personeli katıldı.

Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, ajansın bölgedeki yapılanmasını, hedeflerini ve çalışmalarını anlattı. Serhat Kalkınma Ajansı'nın 2009 yılı içinde kurulan 16 Bölge Kalkınma ajansından biri olduğunu belirten Tutar, "Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerini kapsayan TRA2 Bölgesi Kalkınma Ajansı olarak Kars merkezli faaliyet yürütmekteyiz. Kalkınma Kurulu ilk kez 18 Ağustos 2009'da toplanmıştır. Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na Tutak Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu seçilmiştir. Genel Sekreter 5 Şubat 2010 tarihinde görevine başlamıştır. Ajansın kuruluş aşamasında 13 uzman ve 4 destek personel ile göreve başladığını belirterek, değişik branşlarda 17 uzman ve 3 destek uzmana daha ihtiyaç olduğu bildirildi."

Çalışan personelle tek tek tanışan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, personel seçiminin iyi yapılmış olduğunu gördüğünü ve bundan memnun kaldığı söyledi.