Sivasspor'un ilk hedefi ligde kalıcı olmak

Sivasspor İkinci Başkanı Erdal Sarılar, takımın öncelikli hedefinin ligde kalmak olduğunu söyledi. Sarılar, ligin gidişatına göre de 10. haftadan itib

Sivasspor İkinci Başkanı Erdal Sarılar, takımın öncelikli hedefinin ligde kalmak olduğunu söyledi. Sarılar, ligin gidişatına göre de 10. haftadan itibaren yeni bir hedef belirleyeceklerini ifade etti.

Sivasspor'un Galatasaray galibiyeti, taraftarın takımdan beklentilerini de arttırdı. Ancak yönetim ayakları yere basan hedefler belirlemekte kararlı. Ligin tek maçtan ibaret olmadığını gösteren kararlar alarak bu yönde açıklamalar yapıyor.

Sivasspor'un Süper Lig hedefinin ne olduğu yönündeki Cihan Haber Ajansı'nın sorusunu cevaplayan Sivasspor İkinci Başkanı Erdal Sarılar, öncelikli hedef planlamasını Süper Lig'de kalıcı olmak üzerine yaptıklarını açıkladı. Yanlış anlaşılmak istemediklerinin altını çizen Sarılar, takımların bütçeleri doğrultusunda hedef belirlemelerinin daha doğru olacağını vurguladı. Erdal Sarılar şunları söyledi:

"Biz hedefimizi, -belki insanlarımız yanlış anlayacak ama - her zaman Süper Lig'de kalıcı olmak şartı üzerine yapıyoruz. Öncelikle ligde kalmak istiyoruz. 10. haftadan sonra da ligin gidişatına ve topladığımız puanlara göre yeni hedefimizi belirleyeceğiz. Bu yıl da bu şekilde hazırlandık. Çünkü bütçemiz belli bizim. Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon ve Fenerbahçe gibi 100-200 milyon dolarlık bütçemiz yok. Mütevazi bütçemizle plan yapıyoruz."

Deplasmanda oynayacakları Medical Park Antalyaspor karşılaşmasıyla ilgili olarak da Sarılar, hazırlıkların tamamlandığını ve Antalya'dan puan ya da puanlarla dönmek istediklerini söyledi. Takımın iki aydır aynı ciddiyetle lige hazırlandığını belirten Erdal Sarılar, "İdmanlarımız çatır çatır mücadele şeklinde geçiyor. Antalya'da da Galatasaray galibiyetinin tesadüf olmadığını ve başarının sürekli olduğunu göstermek istiyoruz. Bunun için hocamız ve futbolcular aynı ciddiyetle çalışıyor. İnşallah puan ya da puanlarla döneriz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Hafta başından beri kendi tesislerindeki sürdürdüğü hazırlık çalışmalarını bugün bitiren Sivasspor, bu sabah tarifeli uçakla İstanbul'a gitti. Takım, oradan da akşam saatlerinde yine hava yoluyla Antalya'ya geçecek.

Antalya Mardan Stadı'nda oynanacak Medical Park Antalyaspor – Sivasspor karşılaşması yarın saat 21.00'da başlayacak. Sivasspor'un bu karşılaşmaya kalece Sead Ramoviç, Deniss Ivanovs, Sedat Bayrak, Mehmet Nas, Kader Bekmezci, Mehmet Yıldız, Ceyhun Eriş, Bruno Zita, Cihan Yılmaz, Hayrettin Yerlikaya ve Abdurrahman Dereli on biriyle çıkması bekleniyor.