Bal Ormanları Tesisi İçin İşbirliği

Adana Valiliği, İl Tarım Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Adana İli Arı Yetiştiriciler Birliği, Adana İli sınırlarında arıcılığı geliştirmek ve bal üretimini artırmak amacıyla "Bal Ormanları" tesisi için işbirliği kararı aldı

Bal Ormanları Tesisi İçin İşbirliği
Adana Valiliği, İl Tarım Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Adana İli Arı Yetiştiriciler Birliği, Adana İli sınırlarında arıcılığı geliştirmek ve bal üretimini artırmak amacıyla "Bal Ormanları" tesisi için işbirliği kararı aldı.
Vali Yardımcısı Fikret Deniz başkanlığında yapılan toplantıya Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Adana İli Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, Tarım İl Müdürlüğünden ve Orman Bölge Müdürlüğünden mühendisler ile Adana Valiliği Proje Birimi görevlileri katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Adana Valiliği İl Özel İdaresinin desteği ile Orman Bölge Müdürlüğünün bozuk orman alanlarında tesis edeceği bal ormanlarında, bal ve polen üretimini artıran akasya, keçiboynuzu, defne, sandal ağacı, yabani elma, kızılcık, alıç, püren, laden, iğde vb. gibi bol çiçekli ağaç ve çalı türlerinin yer alacağını söyledi.
Bal ormanları tesisinin ülkemize ve beraberinde üzerinde yaşadığımız ekosisteme faydalı olacağına inandığını ifade eden Deniz, "Çalışmalarını takdir ettiğim, yaptıkları projeleri başarı ile gerçekleştiren ve yürüten orman teşkilatı, kurumsal bir teşkilattır. Kurumsal bir kimliği ve kurumsal anlayışı vardır" dedi.
Orman Mühendisi Mustafa Özmü'nün "Bal Üretim Ormanları" konulu sunumunun ardından, Adana İli Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, arıcıların beklenti ve taleplerini dile getirdi. Karşılıklı görüş alış verişinin ardından toplantı sona erdi.