Kahramanmaraş'la İdlip arasına ticari köprüler kuruluyor

Kahramanmaraş, Suriye'nin İdlip şehriyle arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri artırıyor. Valilik öncülüğünde İdlip'e yaklaşık 4 ay önce gerçekle

Kahramanmaraş, Suriye'nin İdlip şehriyle arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri artırıyor. Valilik öncülüğünde İdlip'e yaklaşık 4 ay önce gerçekleştirilen ziyaretin ardından, şindi de İdlip heyeti Kahramanmaraş'a konuk oldu. Ekonomik anlamda çeşitli bağlantıların da sağlanmasının beklendiği ziyaretten memnun kaldıklarını söyleyen Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, daha önce yapılan görüşmede de iyi ilişkilerin kurulacağına kanaat getirdiklerini söyledi. İdlip Valisi Halid Al Ahmed de, "Amacımız ekonomik ve kültürel alanda önemli adımlar atmak." dedi.

Vali Halid Al Ahmed öncülüğünde şehre gelen, İdlip Belediye Başkanı Ömer Kasım Ağa, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necip Bereket ve işadamlarından oluşan heyet, ilk olarak Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra toplantı salonunda ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Tanılır, İdlip heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yaklaşık 4 ay önce de Kahramanmaraş heyeti olarak İdlip'e bir ziyaret gerçekleştirdiklerini anlatan Tanılır, "İdlip'teki ziyaretimiz verimli geçmişti. Bize büyük bir dostluk ve misafirperverlik gösterildi. Ticaret ve turizm açısından iyi ilişkilerin kurulacağına kanaat getirdik. Bu ilişkileri de kurma kararı aldık. Orada atılan adımın sonucunda, şimdi de onlar şehrimize geldiler." diye konuştu.

İki ülke arasında son zamanlarda ilişkilerin en üst seviyede olduğunu da belirten Tanılır, dış ticaret hacminin 2 milyar doları geçtiğini vurguladı. Bugün 5 milyar dolardan bahsedildiğinin altını çizen Tanılır, bunun Kahramanmaraş ve İdlip arasındaki ilişkilere de katkı sağlayacağını dile getirdi. İdlip Valisi Halid Al Ahmed de hedeflerinin ekonomik ve kültürel alanda önemli adımlar atmak olduğunu kaydetti. Bu noktada iki ülkenin devlet başkanlarını takip etmek istediklerini aktaran Ahmed, "Bizler güzel ilişkilerin sonuçlarını almaya başladık." ifadelerini kullandı. Heyet daha sonra Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı ziyaret etti.