Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Binlerce Türe Ev Sahipliği Yapıyor

Türkiye'nin en temiz ve doğal kıyılarından birisi olan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, barındırdığı canlı türleri ve doğal yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor.

Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Binlerce Türe Ev Sahipliği Yapıyor
Büyük Menderes Deltası'nda yaklaşık 256 kuş türü görülebilir ve bunların 70'i deltada üreyebiliyor. Nesli tehdit altında olan küçük karabatak, dünyada toplam sayıları 3 bin çift olduğu tahmin edilen tepeli pelikan, küçük akbalıkçıl, küçük kerkenez ve akkuyruklu kartal deltada üreyen önemli kuş türlerinden bazılarını oluşturuyor. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda 6'sı kurbağalara, 5'i kaplumbağalara, 15'i kertenkelelere ve 16'sı da yılanlara ait olmak üzere 2 klasise ait toplam 42 tür sürüngen yaşıyor.
Dilek Yarımadası sahilleri Türkiye'nin en temiz ve doğal kıyılarından birisi olarak dikkat çekiyor. Bu sahiller Avrupa'nın en nadir memeli türlerinden olan Akdeniz Fokları için de doğal bir yaşam alanı oluşturuyor. Milli Park 28 çeşit memeli, 42 çeşit sürüngen ve çok sayıda deniz canlısına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca yarımada, nesli tükendiği düşünülen Anadolu Parsı'nın batıda yaşadığı son nokta olarak kayıtlarda yer alıyor.
Dünyanın en nadir 10 adet deniz memelisinden biri olan Akdeniz Foku da yarımada kıyılarında görülebiliyor. Yaban domuzu, karakulak, vaşak, çakal, sırtlan, doğaya terk edilmiş ve bu nedenle yabanileşmiş sığırlar ve atlar ile birçok hayvan türü de yarımadada kendilerine yaşam alanı bulabiliyorlar.
Eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, akşam saat 19.00'dan sonra yangın tehlikesi ve yaban hayvanlarının günübirlik alanlara inmesinden dolayı ziyarete kapatılıyor. Ayrıca bu sırada piknik alanlarının temizlik ve bir sonra ki güne hazırlığı sağlanıyor.