Bakan Veysel Eroğlu Yedi Yılda Afyonkarahisar'a Yapılanları Anlattı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yedi yılda Afyonkarahisar'da ve ülke genelinde büyük yatırımlara imza attıklarını söyledi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yedi yılda Afyonkarahisar'da ve ülke genelinde büyük yatırımlara imza attıklarını söyledi. Eroğlu, AK Parti hükümetinin yaptığı yatırımlarla çığır açtığını ifade etti.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Korel Termal Otel'de düzenlenen '7 yılda Afyonkarahisar'a neler yapıldı' basın toplantısına katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da ve ülke genelinde önemli yatırımlara imza atıldığını ifade ederek, "Bizim yaptıklarımızı bazıları hayal bile edemez" dedi.
Afyonkarahisar'a gölet ve barajlar yapıldığını söyleyen Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Ege'nin yıldızı haline gelmesi için büyük bir çalışma ve çaba içerisinde olduklarını anlattı. Eğitim, sağlık, ulaşım, katı atık, baraj, gölet ve bir çok alanda yenilikleri hükümetleri döneminde yapıldığını anlatan Eroğlu, Türkiye'de ilk defa katı atık bertaraf tesisini kurduklarını belirtti.
Afyonkarahisar'ın 5 yıldızlı bir şehir olduğunu vurgulayan Eroğlu, 270 bin kişinin atık sularını arıtacak ileri biyolojik atık su tesisinin inşaatının başladığını söyledi. Çevre çalışmaları kapsamında Akarçay rekreasyon alanını da Afyonkarahisar'a kazandırmak istediklerini anlatan Veysel Eroğlu, rekreasyon sisteminin 40 milyon TL'ye malolacağını ifade etti.
Ağaçlandırma seferberliği kapsamında tarih yazdıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, 2008 ile 2012 yılları arasında toplam 40 bin hektar alana 47 milyon adet fidan dikilmesinin planlandığını söyledi. Afyonkarahisar'ın giriş çıkışlarını ağaçlandırma yapıldığını vurgulayan Eroğlu, şehrin giriş ve çıkışlarının yeşile boyandığını belirtti.
Alım garantili fidan üretimi çerçevesinde 2010 yılı içerisinde 1 milyon 50 adet üretim programı verildiğini vurgulayan Eroğlu, alım garantili fidan çalışmasını ilk defa kendilerinin başlattığını söyledi. Sandıklı ilçesi Sorgun beldesinde 13 milyon kapasiteli fidanlık kurulduğunu anlatan Eroğlu, fidan yetiştirme konusunda 155 kişiye kurs verildiğini ifade etti.
Türkiye'de ilk defa damlamalı sulamayı Afyonkarahisar'a kurduklarını anlatan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Şehrimize yurt dışından gelenler var. Gelen insanları burada tutabilmemiz için gezeceği, koşacağı, eğleneceği yerler tahsis etmemiz lazım. Afyonkarahisar'daki çıplak dağlar yeşil kuşak projesi çerçevesinde ağaçlandıracağız. Şehitlerimiz için orman kuruyoruz. 167 şehidimiz için bulunduğu ilçe, belde ve köylerde 'şehitler ormanı' kurduk. Yeni yapılan kent ormanına 'Zafer' adı verildi. Aynı
zamanda Türkiye'de bir ilk daha yaparak Şuhut ilçesi Ağzıkara köyünde Bal ormanı kuruldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar faaliyetlerini artırdı. 26 Ağustos Tabiat Parkını Afyonkarahisar'a kazandırdık. Tabiat parkını belediyemize cüzi bir miktar karşılığın da devrettik. Ulaştırma Bakanlığı 7 yılda 400 km'yi aşan bölünmüş yol çalışması yaptı. 2003 yılına kadar sadece 66 km bölünmüş yol yapılırken şu an 400 km yol hizmete açıldı."
Türkiye'nin 4'üncü büyük havaalanı olan Uluslararası Bölgesel Zafer Havaalanı ihalesinin gerçekleştiğini söyleyen Eroğlu, havaalanı hayata geçtiğinde 4 uçağın aynı anda inip kalkabilecek büyüklükte olduğunu ifade etti. Tarım ve hayvancılığa verilen önemin hükümetleri döneminde artırıldığını anlatan Eroğlu, yapılan baraj ve göletler sayesinde sebzeciliğin arttığına işaret etti.
Teknolojik seranın merkezini Afyonkarahisar yapacaklarını iddia eden Veysel Eroğlu, teknolojik serada yatırım yapmak isteyenlere kapının açık olduğunu belirtti. KÖYDES kapsamında 2005-2008 tarihleri arasında 38 milyon TL ödenek temin edildiğini vurgulayan Eroğlu, Afyonkarahisar'da 28 bin kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. Eroğlu, "Sağlık ve termal turizmde 1 milyon 500 bin turist bekliyoruz" dedi. Afyonkarahisar halkına 8 bayramda 40 müjde verdiklerini hatırlatan Eroğlu, müjdelerin tamamına
yakınının hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.