TBMM Başkanı Şahin: PKK tabanına şirin görünmek için sözde ateşkes ilan etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, terör örgütü PKK'nın sözde ateşkes ilan etme nedeninin tabanından destek kaybetmesine ve

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, terör örgütü PKK'nın sözde ateşkes ilan etme nedeninin tabanından destek kaybetmesine ve şirin görünmek istemsine bağladı.

Antalya'da bulunan TBMM Mehmet Şahin Kepez, İlçe Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğin katıldı. Kepez Belediyesi tarafından belediye hizmet binası önünde verilen iftar yemeğine TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile birlikte Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Partili Milletvekilleri ve belediye personeli katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşan TBMM Başkanı Şahin, Ramazan ayının insanların özlerine dönmesine yol açtığını söyledi. Ramazan ayı nedeniyle insanların başkalarının zararına olacak bir takım fiillerden uzak durmaya gayret ettiğine dikkat çeken Şahin, toplum için bu ayda bir barış ve uzlaşma ortamının meydana geldiğini vurguladı.

Terör örgütü PKK'nın bile bu ay içerisinde ateşkes ilan ettiğini hatırlatan Şahin, şöyle konuştu: "Hatta PKK bile yaptıklarının artık tabanda bir yansıması olduğunu ve desteğini kaybettiğini için şirin görünmek için sözde ateşkes uyguluyor. Bu sadece kaybetmekte olduğu tabanını yeniden kazanmak için gayri samimi bir davranıştır. Ben böyle değerlendiriyorum. Bu mübarek Ramazan ayının onlar üzerinde bile faydası var. Allah onlara akıl versin. Gittikleri yolun yanlış olduğunu göstersin."

Konuşmasında Pakistan'daki sel felaketine de değinen Başkan Şahin, yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybedenler için dua ettiğini söyledi. "Dünya'nın hangi bölgesinde insanlar bir mağduriyete uğrarsa Müslüman Türk halkı hemen yardım için harekete geçiyor." diyen Şahin, bu noktada Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yardım kampanyası talimatı verdiği için teşekkür ettiğini söyledi.

TBMM Başkanı Şahin, konuşmasının ardından belediye hizmet binası içerisinde bulunan hat ve ebru sanatından oluşan 'O'nun 99 Hazinesi' isimli sergiyi açtı. Sergiyi gezen Başkan Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile makamında bir süre görüştü. Görüşmenin ardından Ebru Sanatçısı Mukadder Kavas, TBMM Başkan Mehmet Ali Şahin'e Allah'ın isimlerinden birinin yazılı olduğu ebru tablosunu hediye etti.