Galatasaray Karpaty Lviv Uefa Avrupa Ligi maçı muhtemel kadroları

Galatasaray Karpaty Lviv UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçı muhtemel 11'leri belirlendi. İşte Galatasaray Karpaty Lviv ön eleme maçı ve Galatasaray Karpaty Lviv maçı canlı olarak ekranlara gelecek.

Galatasaray Karpaty Lviv Uefa Avrupa Ligi maçı muhtemel kadroları
GALATASARAY-KARPATY LVIV MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray; Aykut - Sabri, Neill, Servet, Hakan - Cana, Ayhan, Mustafa - Arda, Kewell, Baros.

Karpaty Lviv; Tlumak - Milosevic, Fedetskiy, Checher, Avelar - Goodwin, Kozhanov, Khudobyak, Tkachuk - Zenjov, Batista.

Galatasaray bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 133, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen bu organizasyonda 69, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 235 maç oynadı.

Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 235 maçta 90 galibiyet ve 85 yenilgi alırken, 60 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 331 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 334 gol gördü.

GALATASARAY, UEFA'DA 70. SINAVINDA

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın Ukrayna'nın Karpaty takımını konuk edecek Galatasaray, bu organizasyondaki 70. maçına çıkacak.

Galatasaray, tarihindeki en önemli başarılardan birine imza atarak 2000 yılında kupayı kaldırdığı UEFA'da, toplam 69 mücadeleyi geride bıraktı.

UEFA Kupası'ndaki ilk karşılaşmasını 1975-76 sezonunda Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla 1. turda eşleşerek yapan Galatasaray, sahaya çıktığı 69 mücadelede 29 galibiyet, 20 beraberlik, 20 yenilgi alırken, rakip fileleri toplam 113 kez havalandırdı ve kalesinde 88 gol gördü.

OFK BELGRAD'I ELEDİ

Galatasaray, play-off turuna, Sırbistan'ın OFK Belgrad takımını eleyerek yükseldi.

Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı ilk maçı 2-2 berabere tamamlayan Galatasaray, rövanşı 5-1'lik skorla kazanarak, play-off turuna adını yazdı.

Galatasaray ile Ukrayna'nın Karpaty takımları arasında yarın oynanacak UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçının rövanşı 26 Ağustos Perşembe günü Ukrayna'nın Lviv kentinde oynanacak ve kupada gruplara kalacak ekip belli olacak.