Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Referandum'u Anlattı

Şanlıurfa Genç İş Adamları Derneği'nin (ŞUGİAD) daveti üzerine onuruna verilen iftar yemeği için Şanlıurfa'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu

Şanlıurfa Genç İş Adamları Derneği'nin (ŞUGİAD) daveti üzerine onuruna verilen iftar yemeği için Şanlıurfa'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu.
El Ruha Oteli'nde düzenlenen iftar yemeğine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ve çok sayıda iş adamı katıldı. Program iftar yemeğinin yenmesiyle başladı. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 12 eylülde yapılacak olan referanduma değinerek, "Kabına sığmıyor artık Türkiye.
Türkiye'nin kabına sığabilmesi için bu değişimle beraber anayasanın bir kısım maddeleri ile alakalı değişikliği de bir yandan yürütebilmesi lazım. Ben inanıyorum ki başta Şanlıurfa'daki değerli kardeşlerimin, iş adamlarımızın, meslektaşlarımızın ve birçok alanda görev yapan arkadaşlarımızın, vatandaşlarımızın istisnasız olarak bizim Şanlıurfa ile alakalı sezgilerine, sağduyusuna, basiretine ve ferasetine inandığımız Şanlıurfalı vatandaşlarımızın bu manada referandumda 'Evet' diyeceğine inanıyoruz" dedi.
Bakan Taner Yıldız, "Bize şunu söylediler, hem de söyleyen ana muhalefetin lideri. Dedi ki 'ya kurtuluş savaşı yaparsın yeni bir devlet kurarsın, ya da iktidar olur o zaman yeni anayasa yaparsın.' Bunu diyebildiler bize. Bunu ben deseydim, buradaki milletvekilleri deseydi, ne olurdu? Ortalık sıkıntıya girerdi değil mi. Ama bunu ana muhalefet partisinin bir lideri söyleyebildi. Biz diyoruz ki demokratik bir kurtuluş savaşı veriyoruz ve demokratik kurtuluş savaşımıza da devam edeceğiz. Bununla alakalı
kimse vatandaşımızdan korkmasın, kimse vatandaşımızdan çekinmesin. Onlar zamanında vatandaşlarımıza bidon kafalı demiş olabilirler, vatandaşımızı hakir görmüş olabilirler, 'çobanın oyu ile hiç benim oyum bir mi olur' diyebilirler. Onlar vatandaşımızdan korkan grup. Ama bizler, miş, mış gibi değil, bizzat vatandaşın içerisinden çıktığımız için, ben de aranızda özel sektörden geldiğim için bununla alakalı herhangi bir yabancılık hissedecek bir derdimiz yok. Bunu onlar düşünsünler. Niçin korkuyoruz vatandaşın
tercihinden? Bırakalım 'Evet' diyecekse bundan endişe duymayalım, 'Hayır' diyecekse de boynumuz kıldan ince. Ama biz inanıyoruz ki vatandaşımıza doğruyu aktardıkça o 'Hayır' demez. Bugün muhalefet partilerinin tabanındaki bir kısım sağduyulu insanları 'Hayır' demedikleri gibi. Bugün kendi partilerindeki yönetim biçimini bile sorgular haline geldi o arkadaşlar. Çünkü her birimize düşen görev, doğru yaptıkça güçlenmek, yanlış yaptıkça zayıflamak evrensel bir kaidedir bu. Bunun istisnası olan bir şey yok.
Bizler de doğru yapmak zorundayız. O yüzden biz bu referandumla alakalı konuda son derece rahatız ama gayret göstermemiz lazım, bu çabaları etrafımıza yaymamız lazım" diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptığı konuşmasının ardından Kayseri'ye hareket etti.