Chp'da Karasaç Ve Ayhan Barut Yeniden Görevden Alındı

Adana Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından görevine iade edilen CHP Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç ve CHP Çukurova İlçe Başkanı Ayhan Barut'u bu kez Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) görevden aldı

Adana Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından görevine iade edilen CHP Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç ve CHP Çukurova İlçe Başkanı Ayhan Barut'u bu kez Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) görevden aldı.
Dün göreve başlaması beklenen CHP Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç, "Biz devir teslim almadan CHP MYK bizi görevden almıştır. Bizimle birlikte Hatay merkez ve İskenderun gibi il ve ilçeleri de görevden almışlardır. Bu kadar da olmaz diyoruz. Ama Genel merkezimizin takdiridir. Yeni bir dava açmayacağız. Yerimize atanan 5 kişilik heyete başarılar diliyorum" dedi.
CHP Çukurova İlçe Başkanı Ayhan Barut ise, CHP MYK tarafından görevden alınmalarına "Parti büyüklerimizin takdiridir" diyerek, "Siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Atanan bu geçici yönetim, tüzük gereği ilçe örgütümüzü 30 gün içerisinde kongreye götürmek zorundadır. Biz kongre sürecini takip edeceğiz. Partimizi kamuoyunda tartışılmasını istemiyoruz" dedi.
Daha önce CHP Adana Geçici İl Başkanlığı tarafından atanan ve mahkeme tarafından görevden alınan Reşit Karakuş bu kez CHP MYK tarafından CHP Seyhan İlçe Başkanlığına, Zeki Eren de CHP Çukurova İlçe Başkanlığına atandı.