Tel Aviv Büyükelçiliği'ndeki Rehin Alma Krizi

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ne giren ve muavin konsolosu rehin alma teşebbüsünde bulunmasının ardından güvenlik görevlileri tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Filistinli Nedim Injaz, büyükelçilikteki sorgulanmasının ardından tedavisinin tamamlanması için Tel Aviv'deki Ichilov Hastanesi'ne kaldırıldı

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ne giren ve muavin konsolosu rehin alma teşebbüsünde bulunmasının ardından güvenlik görevlileri tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Filistinli Nedim Injaz, büyükelçilikteki sorgulanmasının ardından tedavisinin tamamlanması için Tel Aviv'deki Ichilov Hastanesi'ne kaldırıldı.
Akşam saatlerinde Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ne giren Filistinli Nedim Injaz(32) sığınma talebinde bulunduğu yönündeki söylemleriyle elindeki bıçak, benzin bidonu ve oyuncak tabancayla Türkiye'nin Tel Aviv büyükelçiliği binasının birinci katına tırmanıp camı kırarak içeri girmişti. Daha sonra muavin konsolosu rehin almak isteyen Injaz, büyükelçilik güvenlik görevlileri tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilmiş ve ilk tedavisi büyükelçilikte yapılmıştı. Geç saatlere kadar
büyükelçilikteki sorgusu devam eden Injaz 23.45 sıralarında büyükelçilikten çıkarılarak tedavisinin tamamlanması için Tel Aviv'deki Ichilov Hastanesine kaldırıldı. İsrail polisleri eşliğinde büyükelçilik önündeki ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırılan şahsın bilincinin yerinde olduğu gözlemlendi. Elleri kelepçeli şekilde sedyeye bindirilen şahsın büyükelçilikten çıkışta da zafer işareti yaptığı görüldü.
Nedim Injaz'ın 2006 yılında İngiltere'nin İsrail Büyükelçilik binasına yine sığınma talebiyle girmiş, başına dayadığı silahla kendini öldürme tehdidinde bulunmuştu. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen şahsın devam eden yargı sürecinin ardından hapis cezası aldığı ve 2 hafta önce cezasını tamamlayarak serbest bırakıldığı ifade edildi.
(İHA-MS-CMH-D)