Muratpaşa Kaymakamlığı ihtiyaç sahipleri için 'Dayanışma Evi' açtı

Antalya'nın merkez ilçelerinden Muratpaşa'da kaymakamlığın geliştirdiği Dayanışma Evi projesi ile ihtiyaç sahiplerinin giyim ve gıda ihtiyaçları karşı

Antalya'nın merkez ilçelerinden Muratpaşa'da kaymakamlığın geliştirdiği Dayanışma Evi projesi ile ihtiyaç sahiplerinin giyim ve gıda ihtiyaçları karşılanıyor.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü onayı ile Antalya Muratpaşa Kaymakamlığı ve Türk Kızılay Derneği Antalya Şubesi tarafından yürütülen 'Dayanışma Evi' projesinin standı bir alışveriş merkezinde açıldı.

Dayanışma Evi projesi ile Muratpaşa Bölgesi'nde bulunan muhtaç vatandaşların giyim ve gıda açısından desteklenmesi amaçlanıyor. Bu amaçla, Muratpaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Evi standına yapılacak olan ayni ve nakdi yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilecek.

Özdilekpark Alışveriş Merkezi'nde salı ve perşembe günleri açılan standı Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Türk Kızılay Derneği Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, Muratpaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nurettin Erdoğan ve Dayanışma Evi Proje Görevlisi Hande Kundakçı ziyaret etti.

Hayırseverlere ulaşmak, Dayanışma Evi projesi hakkında vatandaşların bilgi sahibi olmalarını sağlamak için gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, "Sosyal devlet anlayışının gereği olarak muhtaç durumda bulunan vatandaşlarımıza, ekonomik olarak daha iyi durumda bulunan vatandaşlarımız tarafından kurumsal bir yapılanmayla, yardım yapması, sosyal barışın perçinlenmesi, israfın önlenmesi, yoksulluğun azaltılması, toplumsal dayanışma ve hoşgörünün pekiştirilmesi için Dayanışma Evi projemizi vatandaşlarımıza anlatmak, bilgilendirmek istiyoruz." dedi.

Hayırsever vatandaşların bağışlayacakları tıbbi malzeme, giyecek, yiyecek gibi yardımların toplum vicdanını incitmeden, bireylerin onurunu rencide etmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydeden Kaymakam Fatih Kocabaş, projenin ikinci bir ayağı daha bulunduğu bilgisini verdi. Fatih Kocabaş, yapılan yardımlarla oluşturulan bir mağazada ihtiyaç sahiplerinin kendilerine verilen kartla alışveriş yapıyormuş gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceğini ifade etti.