CHP'li Soysal: Haberal ve Hilmioğlu ile referandumu konuştuk

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ancak hastalığı gerekçe gösterilerek İstanbul Tıp Fakültesi Kardi

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ancak hastalığı gerekçe gösterilerek İstanbul Tıp Fakültesi Kardiyoloji bölümünde tedavi gören Başkent Üniversitesi Eski Rektörü Mehmet Haberal ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tutulan eski Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'nu ziyaret etti. Sanıklarla birer saat görüşen Soysal, içeride tutukluk süresi ve referandum sürecini konuştuklarını anlattı.

Çetin Soysal, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Haberal ve Fatih Hilmioğlu'nu tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Sanıklarla birer saat görüşen Soysal, içeride tutukluk süresi ve referandum sürecini konuştuklarını anlattı.

Haberal ve Hilmioğlu'nun hastane koşullarında dar mekanlarda yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını savunan Soysal şöyle konuştu: "Mehmet Haberal 4 metrekare bir odada bir cihaza bağlı yaşamını devam ettiriyor. Günde 15 değişik ilaç kullanıyor. Hilmioğlu da aynı şekilde. Hilimoğlu siroz hastası, Adli Tıp Kurumu üzerinde siyasi baskı uygulanarak üniversitenin verdiği raporlar bile kabul edilemez hale getiriliyor. Hilmioğlu yaklaşık 492 gündür tutuklu. Savunması hala alınmadı. Bu büyük bir eksikliktir, hak ihlalidir. Haberal da suçunun ne olduğuna dair belirleyici bir ifade ve iddia olduğunu göremiyoruz. Özel mahkemeler hukuk adına sancılı sıkıntılı bir süreci beraberinde getirdi. Savaş koşullarında kurulacak mahkemeler bugün hocalarımızı, gazetecilerimizi yargılıyorlar."