CHP, Bayrak Kanunu'na rağmen Marmaris'te Kılıçdaroğlu'nun afişini astı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Muğla mitingi ile ilgili afişinin, Marmaris Kordon Caddesi Atatürk anıtı önündeki iki palmiye ağacı arasına

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Muğla mitingi ile ilgili afişinin, Marmaris Kordon Caddesi Atatürk anıtı önündeki iki palmiye ağacı arasına asılması tepkilere neden oldu.

Türk bayrağı üzerine sağa Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı konulan ve üste 'O bizim Kemal', alt sol köşeye de Marmaris yazısı eklenen afişin diğer kısmında ise Türk bayrağı olması, Bayrak Kanunu'na aykırı işlem yapıldığını ortaya çıkardı.

Türk Bayrağı'nın üzerine hiçbir şekilde parti, amlem ve benzeri yazı konulamayacağını belirten Türk Bayrak Kanunun 7. Maddesi, "Hiçbir siyasî parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz." diyor.

Buna rağmen afişte Türk bayrağı ve CHP Liderinin resminin bir arada bulunması Marmaris AK Parti İlçe Başkanı Kadem Mete tarafından eleştirildi. Bayraklı, afişin ayrıca, Marmaris Belediye Huzurevi'nin 'Hayırlı Ramazanlar' yazılı afişinin üzerine gelecek şekilde asıldığını ve huzurevi afişinin üzerindeki yazının 'Hayırlı Ramazanlar' kısmının Kılıçdaroğlu afişiyle kapatılması üzerine ortaya 'Hayır Marmaris' yazısı çıktığını aktaran Mete, "Marmaris CHP ilçe teşkilatı, dini istismar ederek prim yaptığımızı dillerinden düşürmeyerek iftira atıyor. Ama bugün görünen tabloda kelime oyunlarını kendileri yapıyorlar. Son derece çirkin bir olay Ramazan'ı kullanarak dini siyasete alet edenin kim olduğu açıkca görüldü. Ayrıca, bunların yaptıklarını tüm ilçe halkı da görmüş oldu. Marmaris halkı kurnazlıkla asılan afişe bakarak oyunu kullanmaz, bu tür ayak oyunlarına itibar etmez. Bu oyunlarla bir yere varılmayacağını artık Marmaris CHP yönetimi anlamalıdır. Ayrıca Türk bayrağının üzerine hiçbir şekilde resim ve ya siyasi parti amblemi yapıştırılamaz. Bu bir suçtur, yetkilileri göreve çağırıyoruz." dedi.