Vali Musa Çolak, Güres Caddesi esnafını ziyaret etti

Esnaf ziyaretlerini Ramazan ayında da sürdüren Siirt Valisi Musa Çolak, Güres Caddesi esnaflarını tek tek ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Vali

Esnaf ziyaretlerini Ramazan ayında da sürdüren Siirt Valisi Musa Çolak, Güres Caddesi esnaflarını tek tek ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Vali Çolak'ın esnaf ziyaretine Emniyet Müdürü Recep Güven ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu da katıldı. Çolak ve beraberindeki heyet vatandaşlarla sohbet ederek problemlerini not aldı.

Esnafa bol kazanç dileyen Vali Musa Çolak'a teşekkür eden cadde esnafı bu tür ziyaretlerin önemine değinerek, memnuniyetlerini aktardı. Ziyaretleri sırasında özel bir alışveriş merkezinin Ramazan ayı nedeniyle fiyatlarda indirim yaptığını belirtmesi üzerine de Vali Musa Çolak, firma yetkilisini tebrik ederek, vatandaşlarımızın yararına olan bu uygulamadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir grup vatandaşın davetini kırmayarak, sohbet eden Vali Musa Çolak, ilde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vatandaşların çeşitli sorunlar üzerinde görüş bildirmesi üzerine notlar aldıran Vali Çolak, vatandaşın görüşlerini dikkate alacağını belirtti.

Vatandaşlara hitaben konuşan Çolak, "Her zaman olduğu gibi vatandaşlarımıza karşı sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Bu mübarek ayda vatandaşlarımızla her zamankinden daha fazla beraber olacağız. Dertleriniz derdimiz, sevinçleriniz sevincimiz olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Amacımız, devletimizin şefkatini, güler yüzünü ve gücünü sizin yanınızda olduğunu bir defa daha göstermek ve hissettirmektir. Yetim ve öksüz çocuklarımıza, engelli vatandaşlarımıza ulaşmak birinci önceliğimizdir. Onlara insanca yaşama hakkı için katkıda bulunmak istiyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın imkânları dâhilinde temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Bu bağlamda etrafınızda tanıdığınız, bizim ulaşamadığımız veya utanıp, sıkıldığından bize müracaat edemeyen vatandaşları mutlaka bize bildirin. Onlara da yardımcı olmak için gayret göstereceğiz." dedi.

Hükümetin bölgeye çok önemli kaynaklar aktardığını anlatan Vali Musa Çolak, sözlerine şöyle devam etti: "Çok güçlü bir devletimiz var. Vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Hükümetimiz buralara büyük kaynaklar aktarıyor. Önemli olan bu kaynakların hızlı ve verimli bir şekilde hizmete dönüştürülmesidir. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu anlamda sizlerin katkısını istiyorum. Öte yandan Kimin sorunu varsa bana gelsin. Mutlaka onun için yapabileceğimiz bir şey vardır. Ben bunun için yanınızdayım. Kapım 24 saat vatandaşlarımıza açık. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Dış güçlerin oyunlarına gelmeyelim. Tarihimizden, kültürümüzden gelen kardeşliğimizi daha da pekiştirelim. Burada bulunan yer altı ve yer üstü kaynakları Siirt'i ihya etmeye fazlasıyla yeter. Bakın son zamanlarda Botan Çayı üzerinde yapımına başlanan barajların inşaatları hızla sürüyor. Bitme aşamasına gelen Alkumru Barajı'ndan bu yılın sonunda elektrik elde etmeye başlayacağız. Bu barajlar bölgemizi göller bölgesi haline getirecek. Bölgemizin kurtuluşu olan tarım potansiyelimiz daha da verimli hale gelecek. Dolayısıyla yeni iş ve aş sağlanacak."

Sonbahar aylarında 200 bin adet daha fıstık fidanı toprakla buluşturacaklarını kaydeden Vali Çolak, "Çok büyük önem verdiğimiz tarımsal çalışmalarımız da artarak devam ediyor. Bu bağlamda Siirt Fıstığının üretimini artırmak için çiftçilerimize desteklerimiz sürüyor. Yaptığımız projelerle bu yıl 1 milyon fıstığı daha toprakla buluşturacağız. Şimdiden sonbahar hazırlıklarına başlamış bulunuyoruz. Bu yılın başında dağıttığımız 371 bin tüplü fıstık fidanına ilaveten şimdi de 211 bin adet tüplü fıstık fidanı daha çiftçilerimize dağıtacağız. Ancak desteklerimiz bununla kalmıyor. Çünkü dikilen fıstıkları korumak da çok önemlidir. Bunun için 200 bin metre tel örgü ve 40 bin adet demir dikme dağıtacağız. Söz açılmışken güzel bir gelişmeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Siirt Fıstık Üreticileri Birliği ile birlikte hazırladığımız 'Fıstık Üretiminin Altyapısının İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Projesi'ni ısrarlı takiplerimiz sonucu nihai olarak da kabul ettirdik. 6 milyon Euro bütçeye sahip olan bu dev projenin sözleşmesini bu ay içerisinde imzalayacağız. Bu proje şu ana kadar fıstık alanında yapılan en büyük proje konumunda. Uzun yıllar yatırımlarda ihmal edilen bölgemizin kalkınması için çok daha büyük projeler yapmak için gayret sarf edeceğiz." diye konuştu.