MMEKA Yönetim Kurulu Başkanı Kazancı'dan hükümete teşekkür

Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80 hissesine 1 milyar 211 milyon dolar teklif veren MMEKA Pazarlama İthalat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, ihalel

Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80 hissesine 1 milyar 211 milyon dolar teklif veren MMEKA Pazarlama İthalat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, ihalelerde ortaya çıkan fiyatların Türkiye'deki istikrarın bir sonucu olduğunun altını çizdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti hükümetine de istikrarlı politikalarından ötürü teşekkür etti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapılan ihalenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Kazancı; İstanbul, İzmir gibi şehirlerin elektrik dağıtımlarını aldıktan sonra Ankara'nın doğalgaz dağıtımını aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti. MMEKA olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını kaydeden Kazancı, en iyi hizmeti vatandaşa vereceklerini belirtti. Doğalgaz'da çok büyük tecrübeleri bulunduğunu savunan Kazancı, tecrübelerini Başkent Doğalgaz'a yansıtacaklarını vurguladı.

MMEKA Yönetim Kurulu Başkanı, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir vatandaş olarak istikrarlı politikaları sebebiyle teşekkür ediyorum. Geçen ihalede ortaya çıkan fiyatlar Türkiye'deki istikrarın getirdiği fiyatlardır." dedi.

ORUÇLUYUM DEYİP SUYLA AĞZINI ÇALKALADI

Mehmet Kazancı, ortağı Mehmet Emin Karamehmet'in çok iyi koku alma duyusu bulunduğunu aktararak, kendisinin riski sevdiğini Başkent Doğalgaz'ı da bu karar doğrultusunda aldıklarını söyledi. Konuşması sırasında ağzının kuruduğunu belirten Kazancı, oruçlu olduğunu kaydederek su ile ağzını çalkaladı.

Açıklamalarının ardından soruları cevaplayan MMEKA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, Başkent Doğalgaz'ın geriye kalan yüzde 20'lik hisseyle ilgili Belediye Meclisi'nin aldığı kararın bulunduğunu bu çerçevede mahsuplaşma yapılabileceğini bildirdi. Yatırımlar konusunda teknik kadronun çalışmaları sürdürdüğünü anlatan Kazancı, gazetecilerin "6 milyar doları finansmanı nasıl sağlayacaksınız yurtiçi mi yurtdışı mı? sorusuna da "Karamehmet en iyi metodolojiyi ortaya koyacaktır. Yurt içi veya yurtdışı olarak ortaya koyacak. Kendisinin fevkalade iyi bildiği bir konu." cevabını verdi.