Marmaris'teki yangın takvim yapraklarından çıkmış

Muğla'nın Marmaris ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınına sebep olduğu iddasıya bir kadın gözaltına alındı. Yangının çıkış noktasında takvim yapra

Muğla'nın Marmaris ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınına sebep olduğu iddasıya bir kadın gözaltına alındı. Yangının çıkış noktasında takvim yapraklarını yaktığını kabul eden 50 yaşındaki Ş.E adlı kadın, "Takvim yapraklarını yaktım ama daha sonra geride ateş bırakmadım." dedi.

Çıldır Mahallesi Höyük Tepesi'ndeki ormanlık alanda önceki gün çıkan ve 5 dönümlük alanın yanmasına sebep olan orman yangını ile ilgili iddiaların ardından polis ekiplerinin başlattığı çalışmayla Ş.E. (50) gözaltına alındı. Görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kamerası kayıtları üzerine gözaltına alınan zanlı, olay yerinde ateş yaktığını kabul etti.

Alınan bilgiye göre Ş.E, ifadesinde, "Evimde birikmiş takvim yaprakları vardı. Hepsinin üzerinde ayetler yazılıydı. Bunları çöpe atmak yerine, çöp konteynırının yanında yaktım, yakma işi bittikten sonra ateşi söndürdüm ve eve döndüm. Eve gelir gelmez komşularım yangın çıktığını söylediler. Yangın benim takvim yapraklarını yaktığım yerden çıkmış. Ben ateş bırakmadım ama yapraklardan bazıları uçuşmuş ve dikkatimden kaçmış olabilir. Yangına sebep olduysam çok üzgünüm. Benim art niyetim yoktu, sadece ayetler ve dini bilgiler ayakaltında olmasın diye böyle bir şey yapmıştım." diye konuştu.

Marmaris Kaymakamı Serdar Polat ise gözaltına alınan kadının, sevk edildiği savcılıkça ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi. Kadının soruşturma tamamlandıktan sonra mahkemeye sevk edilebileceğini kaydeden Kaymakam Polat, "Gözaltına alınan kadın, üzerinde dini bilgiler, ayetler ve hadisler bulunan takvim yapraklarını ayakaltında dolaşmasın diye çöpe atmayarak biriktirmiş. Daha sonra söz konusu bölgedeki moloz yığınlarının olduğu yerde yakmış. Rüzgârın etkisiyle uçan takvim yaprakları yangının başlamasına neden olmuş" ifadelerini kullandı.