'Evet' diyeceğini açıklayan CHP'li başkan partisinden istifa etti

Anayasa değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül referandumunda 'evet' oyu kullanacağını açıklayan Konya'nın Doğanhisar ilçesi Konakkale Beldesi'nin CHP'li

Anayasa değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül referandumunda 'evet' oyu kullanacağını açıklayan Konya'nın Doğanhisar ilçesi Konakkale Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Çöğür, partisinden istifa etti. CHP'li başkan ile birlikte 4'ü asil, 8 meclis üyesi de istifalarını açıkladı.

12 Eylül'de yapılacak olan referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıklayan Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Konakkale Belde Belediyesinin CHP'li başkanı ve meclis üyeleri istifa etti. Başkan ve üyeler, istifalarını CHP Konya İl Başkanlığı'na gönderdi.

Belediye Başkanı Mehmet Çöğür, istifasının ardından yaptığı açıklamada, "9 Ağustos 2010 tarihinde, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacağımı tüm kamuoyu ile paylaşmıştım. Bu karar, şahsımı Konakkale Belde Belediye Başkanı seçen hemşehrilerimin de CHP'li meclis üyelerinin de ortak kararıdır. Açıklamamda belirttiğim üzere, ülkemizin menfaatini 'evet'te gördüğüm için bu kararı aldım. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden bugüne kadar ayrıca kasabamıza hiçbir zaman CHP'li bir milletvekili gelip ziyarette bulunmamıştır. Sadece seçimlerde hatırlanan, bilindik ve bıkkınlık veren bu tür siyaset yapanlara kapımız her zaman kapalıdır. Şahsım ve 8 meclis üyesi, mensup bulunduğumuz CHP'den istifa ettik. Tüm kamuoyu ile bu kararı paylaşırız."

CHP'den istifa ettiği açıklanan meclis üyelerinin isimleri şunlar: "Asil; Aziz Ünal, Kenan Özyay, Mustafa Ali Atlı, Süleyman Sığın, Yedek; Ahmet Dinç, Mevlüt Caner, Sadullah Yıldız, Ümit Babaoğlu."

Başkan Mehmet Çöğür, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 Ağustos'ta Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlediği açık hava mitingi öncesi basına yaptığı açıklamada, 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği oylamasında 'evet' oyu kullanacağını duyurmuştu.