Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bakiad'ı Ziyaret Etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, 12 Eylül tarihinde yapılacak anayasa referandumunun AK Parti'nin meselesi değil Türkiye'nin ve milletin meselesi olduğunu söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bakiad'ı Ziyaret Etti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli Bartın'a gelerek ilde bulunan kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, partisinin İl Başkanı Yakup Ulupınar, Merkez İlçe Başkanı Recep Ünal Çil ve parti teşkilat mensuplarıyla Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD)'ı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve dernek yönetim kurulu üyelerinden referandumda destek istedi. 2002 yılında kurulan derneklerinin Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı olduğunu dile getiren BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, TUSKON'un referandumda "Evet" diyeceğini hatırlatara,k BAKİAD olarak da referandumda "Evet" diyeceklerini söyledi. Türkiye'nin güçlenmesini isteyen herkesin, 12 Eylül'de yapılacak anayasa referandumunda "Evet" demeyi bir sorumluluk olarak görmesi gerektiğini söyleyen BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, daha öngörülebilir, daha müreffeh, daha dayanaklı bir ekonomi ve daha güçlü bir Türkiye için tam ve güçlü bir demokrasi ve bunun teminatı olacak demokratik bir anayasa istediklerini dilde getirdi. Referandumu partiler üstü bir oylama olarak değerlendirdiklerini anlatan Dikyurt, 12 Eylül'de yapılacak referandumun Cumhuriyet tarihinin en önemli demokrasi hamlesi ve daha ileri bir demokrasiye sahip olmak için bir basamak olacağına inandıklarını işaret ederek, "12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak anayasa değişiklik paketine baktığımızda keşke kapsamı daha geniş olsaydı diyoruz. Ülkemizin tüm taleplerine cevap veremese de bu yolda atılmış çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Anayasa referandumunun AK Parti'nin meselesinden ziyade Türkiye'nin ve milletin geleceği adına çok önem arz ettiğini açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, "Demokrasimizin güçlenmesi adına anayasa referandumu çok önemli. Referandumu kamuoyunda farklı lanse edip olumsuz argümanlar kullanarak halkımızı yanıltmaya çalışanlar var. Milletimiz bu tür oyunlara ve yanlış yönlendirmelere kanmayacak. Maalesef şeytan taşlamaktan tavaf yapamıyoruz" dedi.