İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası

Kemal Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası çıktı.CHP'de başkan koltuğuna oturduğu günden beri her konuşmasında Başbakan'ı "havuzlu villa" ile eleştiren Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villasının görüntüleri ortaya çıktı.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası
CHP'de başkan koltuğuna oturduğu günden beri her konuşmasında Başbakan'ı "havuzlu villa" ile eleştiren Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villasının görüntüleri ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun, Balıkesir Burhaniye'deki havuzlu villasının inşaatı sürüyor. Kılıçdaroğlu'nun üç yıl önce üye olduğu kooperatife 40 bin lira peşinatla girdiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ı havuzlu villada oturmakla suçlayan ama daha sonra Balıkesir Burhaniye'de bir havuzlu villaya sahip olacağı öğrenilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun villasının görüntüleri ortaya çıktı.
Haberler üzerine havuzlu villayı itiraf etmek zorunda kalan Kılıçdaroğlu, bu kez "Villam lüks değil" diyerek kendini savunmuştu. Kılıçdaroğlu, "Bununla ilgili bilgiler mal varlığımda yer alıyor. Sözü geçen ev Burhaniye'de. Şu anda inşaat halinde. O zaman Başbakan'ın Üsküdar'daki havuzlu villasının içini de kameralarını gönderip çeksin, benimkisini de. Bir Kemal'i görsünler bir Recep Bey'i görsünler" demişti.

KOOPARATİFİ KURAN CHP'Lİ ESKİ VEKİL

Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villasının görüntüleri de ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun oturacağı Burhaniye İlçesi'ndeki Pelitköy sahilinde iki katlı yazlık kooperatif ortaklığıyla yaptırılmış. 19 yazlık bulunan sitede 6 metre eninde 18 metre uzunluğunda bir havuz bulunuyor. Kılıçdaroğlu'nun üç yıl önce üye olduğu kooperatife 40 bin lira peşinatla girdiği öğrenildi. 19 ortaklı S.S. İpekkum Yapı Kooperatifi, CHP Balıkesir eski Milletvekili Mali Müşavir Ali Kemal Deveciler tarafından kurulmuş. Kooparatifin arsası ise 1 milyon 220 bin liraya alınmış. Kooparatifin, 5'i CHP'li milletvekili olmak üzere 19 üyesi bulunuyor.

YARDIMCISI VİLLA KOMŞUSU

Kooparatifi ortakları arasında olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile komşu olacak 4 CHP'li ise şunlar: CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Manisa Milletvekili Gürol Ergin, CHP eski Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler. Kooperatifle ilgili bilgi veren Burhaniye eski belediye başkanlarından emekli öğretmen Necmi Şengider, "Bu ev sıradan bir yazlık. Bir devlet memurunun da kolaylıkla ödeyebileceği bir üyelik aidatıyla yapılıyor. Ekstra bir şey değil. Buranın piyasa değeri bitmiş durumda olursa 200- 250 bin lira yapar" diye konuştu. Uzmanlar ise denize nazır arsa bulmanın zor olduğu Pelitköy'de havuzlu villaların bittiğinde 500 bin lira edebileceğini söylüyor. Bu arada havuzlu villaların gelecek yıl ortaklara teslim edileceği öğrenildi.

GÖKÇEK: SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villaya sahip olduğunu ortaya çıkaran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarının bir itiraf anlamına geldiğini söyledi. Gökçek: "Villalarda oturmayacağız diyeceksin sonra havuzlu villan ortaya çıkınca 'benimki kooperatif hissesi. Başbakan'ın villası kadar lüks değil' diyeceksin. Kılıçdaroğlu suçüstü yakalandı" dedi.


Gökçek talipse ona satabilirim

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisinin havuzlu villası olduğu yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: "Gökçek'i çok ciddiye alan bir insan değilim. Onun zaten maskesini indirdim, gardı da düştü. Şimdi kendi kendini gündeme taşımak istiyor. Ama kendisine bir katkıda bulunmak isterim. Benim kooperatif hissemi, beş kuruş kar almadan yaptığım bütün harcamaları verirse, kendisine aynen verebilirim."