Trabzonspor Basketbol Takımı yeni sezona hazırlanıyor

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Alaeddin Yakan, Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk sezonlarında iddialı bir takım olacaklarını belirtti.

Yeni

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Alaeddin Yakan, Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk sezonlarında iddialı bir takım olacaklarını belirtti.

Yeni sezon hazırlıklarını Trabzon'da sürdüren bordo-mavili takımın antrenörü Yakan, yaptığı açıklamada, yeni transferlerle daha da güçlendiklerini ifade etti. Yakan, "Michael Wright, tanıdığımız, oldukça etkili bir basketbolcu. Bize çok büyük katkılar sağlayacaktır. Onunla birlikte Fransa Ligi sayı kralı Derrick Obasohan aramıza katıldı. Sırp oyuncu Vuk Radivo Jevic'le oyun kurucu pozisyonunu takviye ettik. Vuk, Sırbistan Milli Takımı'nda oynamış uzun boylu ve kaliteli bir oyuncu. Ersin Görkem ise deneyimli, çok güvendiğimiz bir basketbolcu. Evren Büker kalitesi herkes tarafından bilinen bir oyuncu. Pivot pozisyonuna ise 1987 doğumlu Mutlu Demir'i transfer ettik. Geleceği olan bir oyuncu. Uzun süre kendisinden yararlanabiliriz. Bu oyuncuların dışında geçen sezon da kadromuzda bulunan NBA deneyimi olan Jamison bizimle. Yapılan bu takviyelerin ardından en kısa sürede takım olmak istiyoruz." dedi.

14 kişiyle çalışmalara başladıklarına değinen Yakan, 4 yabancı ve milli oyuncu Evren Büker'in daha sonra aralarına katılacaklarını dile getirdi. Yakan, bütün oyuncularının katılımının ardından da en az 15 hazırlık maçı oynayacaklarına işaret etti.

Geçen sezon olduğu gibi yeni sezonda da iddialı bir takım olacaklarını anlatan Yakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelecekle ilgili çok ciddi hedeflerimiz var. Hiçbir zaman tek bir maç hakkında yorum yapamam. Bütün rakiplerimize saygı duyuyoruz ve her maça galibiyet parolasıyla hazırlanıyoruz. Zaten rakiplerin zayıflığını veya gücünü anlatmak yersiz, önemli olan bizim durumumuz."