Sadık Yakut'tan Müzik Fırçası

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri'nin Sarız ilçesinde açılışı gerçekleştirilen bal paketleme tesisinin açılışında organizasyon şirketinin yetkililerini fırçaladı.

Sarız ilçesinde Birleşmiş Milletler desteği ve İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla tamamlanan bal paketleme tesisi, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ve Vali Mevlüt Bilici'nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan Vali Mevlüt Bilici, tesisin bölgede bulunan insanların kalkınmasında büyük fayda sağlayacağını belirterek, "Bu tesis vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yapıldı. Burada bölge halkının ürettiği ballar 5 yıldızlı otellerde kullanılan ballarla aynı kalitede olacak. Balların pazarlanmasıyla da bölge halkına ekonomik olarak büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
Vali Mevlüt Bilici'den sonra konuşan TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, tören alanına geldiği sırada "Beni biraz anlasana' şarkısının İngilizce versiyonunun çalınmasına tepki gösterdi. Sadık Yakut, "Bizim tören salonuna geldiğimizde, bir müzik dinletisine şahit olduk. Bu kültür emperyalizminden ne zaman kurtulacağız? Ben bu konuda resmi kurumları da özel şirketleri de uyarıyorum. Bir taraftan biz ekonomik demokratikleşme yolunda kendi insanımızın ana dilinde konuşmasını serbest bırakmaya çalışırken, bu
tenkit ediliyor. Yabancı ülkelerin dillerine ve müzik emperyalizmine mahkum olmanın manasını anlayamıyorum" ifadesinde bulundu.