Yozgat Belediyesi'nden İftar Topu Provası

Yozgat Belediyesi, ramazan öncesi iftar topu provası yaptı.

Yozgat Belediyesi'nden İftar Topu Provası
Yozgat Belediyesi tarafından her gün iftar vaktinde atılacak iftar topunun, bir gün önceden provası yapılarak, yarınki iftar vakti için hazırlık yapıldı. Prova sırasında fitili ateşleyen Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, iftar toplarının ramazan ayının vazgeçilmez geleneklerinden biri olduğunu söyledi. Başer, "Yozgat'ta iftar topu geleneği uzun yıllardan beri devam etmektedir. İftar topu daha önceki yıllarda bir mahallemizden atılırdı. Bundan dolayı bu mahallemizin ismi Top Mahallesi'dir. Şimdi biz
iftar topunu mahalleden değil belediyemizin üzerinden atıyoruz. Vatandaşlarımız ramazan ayı süresince iftarını, bu sesle açacak" dedi. İftar topu provasını ses bombaları yerine havaifişekle yapan Başkan Başer, "Sipariş verdiğimiz ses bombaları gelmediği için bugün bunu havaifişekle denedik. Yarından itibaren gerçek ses bombaları atılacak" diye konuştu.
Ramazana özel programlarının bulunduğunu ifade eden Başkan Başer, "Her akşam Hayri İnal Konağı'nda sohbet toplantıları olacak. Aşevinden 400 kişiye yemek vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza günlük 3 bin ekmek dağıtacağız. Yine ramazan davulcularımız sahur vaktinde davul ile vatandaşlarımızı sahura kaldıracak" ifadelerini kullandı.