Tüm-İş-Der referanduma 'evet' diyecek

Elbistan Tüm İşçiler Derneği (Tüm-İş-Der) Başkanı Fatih Kuzu, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Elbistan Tüm İşçiler Derneği (Tüm-İş-Der) Başkanı Fatih Kuzu, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Elbistan Tüm İşçiler Derneği Başkanı Fatih Kuzu, dernek merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Kuzu, açıklamasında; 12 Eylül tarihinde anayasa değişikliği için yapılacak olan halk oylamasında 'evet' oyu kullanacaklarını söyledi.

Dernek Başkanı Fatih Kuzu, yapılacak olan referandumu siyasi bir referandum olarak görmediklerini, herhangi bir parti adına kesinlikle tavır ve tepki koymadıklarını söyledi. Fatih Kuzu, şöyle dedi:

"Türkiye'nin sivilleşmesi ve sorunların çözümü adına anayasa değişikliği ve dolayısıyla referandumla ilgileniyoruz. Bu sorun Türkiye'nin sorunudur. Bu anayasa bir partinin anayasası değil milletin anayasasıdır, sivil bir anayasa ve tam demokrasi için bu anayasanın mutlaka değişmesi gerek, milletimizin geleceği ve demokratikleşme adına yapılan bu hareketin taraf gözetmek sizin desteklenmesi gereklidir. Uzun bir aradan sonra ilk defa yapılacak olan bu değişiklik iyi değerlendirilmelidir. Referandum neticesinde meydana gelecek sonuç halkın iradesidir, bu iradenin milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Tüm milletimizin ve İslam âleminin Ramazan-ı şeriflerini tebrik ediyoruz. Bu mübarek ayın dünyaya, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz."