Makine Mühendisleri Odası eğitim semineri verdi

Makine Mühendisleri Odası Batman il temsilciliği tarafından üyelerine eğitim semineri verildi. "Kazan ve Kazan Dairesi Yerleşimi", "Yapı Denetim Uygul

Makine Mühendisleri Odası Batman il temsilciliği tarafından üyelerine eğitim semineri verildi. "Kazan ve Kazan Dairesi Yerleşimi", "Yapı Denetim Uygulamaları" ve "Binalarda Enerji Performansı" konularına yönelik seminere çeşitli kurumlarda ve serbest olarak çalışan mühendisler katıldı.

Seminerde değişen dünya koşulları neticesinde, binalarda ekolojik ve enerji tasarrufu sağlayabilecek hesaplama ve tasarım modelleri üzerine güncel bilgiler verildi. Ayrıca 1 Ocak 2011 yılında zorunlu hala gelecek 'Yapı denetim kuruluşları'nın yönetmeliği ve yasalar hakkında bilgi verildi.

Yaklaşık 20 Makine Mühendisinin katıldığı seminerde, Batman kentinin hava kirliliğinin yoğun olduğu düşünülerek, makine mühendislerine yönelik enerji performansı, bina enerji kartları, düşük maliyetli enerji kullanımı ve doğru ve verimli kazan dairesi yerleşimi konularında bilgi verildi.