Kızılay Gediz Şubesi Tarhana Festivalinde 198 Ünite Kan Topladı

Kızılay Gediz Şubesi, Tarhana Festivalinde kamp çadırı kurarak Kan Bağışı Kampanyası düzenledi.

Kızılay Gediz Şubesi Tarhana Festivalinde 198 Ünite Kan Topladı
2010 yılı içersinde düzenlediği 3. Kan Bağışı Kampanyasını Adnan Menderes Kültür Parkındaki festival alanında gerçekleştiren Kızılay Gediz Şubesi, satış reyonları yakınına bir çadır kampı kurarak vatandaşlardan kan topladı.
Kızılay Gediz Şube Müdürü Halil Şengöz, Tarhana Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenledikleri yılın üçüncü kampanyasında 198 ünite kan bağışlandığını söyledi.
Gediz'de, yılbaşından bu yana yaptıkları üçüncü kampanya ile birlikte 650 ünite kan bağışlandığını belirten Kızılay Gediz Şube Müdürü Halil Şengöz, "Yılda 4 kez Kan Bağışı Kampanyası gerçekleştiriyoruz. Bunlara ilave olarak Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu'nda 2, Tarhana Festivalinde 1 kampanya daha düzenliyoruz. Geçen yıl düzenlediğimiz 7 kan kampanyası ile 1800 üniteye ulaştık. 2010 yılında 6 kampanya yapmayı planlıyoruz ve 2 bin üniteyi ulaşmayı hedefliyoruz. İlçe halkı kan bağışında çok duyarlı davranıyor. Buda bizleri çok mutlu ediyor" dedi.
Kütahya Kan Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Ulusoy, Gedizli vatandaşların kan bağışı konusunda çok duyarlı davrandıklarını ve dayanışma örneği sergilediklerini söyledi.